avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea zilierilor - interpretare art 4 - (5)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea zilierilor - interpretare art 4 - (5)

Speta este urmatoarea: administrez o firma de curatenie. Se intampla sa mi se solicite o oferta de curatenie, lucrare pt care am nevoie, spre exemplu, de 1-4 oameni pt o perioada de 1-3 zile. In cazul in care oferta este acceptata, beneficiarul imi spune: "vreau sa incepi de maine".
Este limpede ca in acest caz nu pot intocmi CIM, pt ca nu am timpul fizic necesar pt inregistrarea acestuia in REVISAL, pt efectuarea instructajului SSM, a controlului de medicina muncii. Si apoi cum ar "suna" intocmirea unui CIM cu perioada determinata de 1 - 2 zile? Daca treaba asta se intampla de 2-4 ori pe luna am mai mult de lucru cu intocmirea actelor de angajare/incetare CIM...
M-am gandit ca Legea Zilierilor ma scoate din impas, ramanand in legalitate. INSA, la art. 4 - (5) scrie asa: "beneficiarul nu poate angaja zilieri sa desfasoare activitatea in beneficiul unui tert."
Cum lucrarile mele au ca beneficiar final un tert, inteleg bine ca nu pot angaja zilieri in acest caz? Pot sa dau alta interpretare articolului de mai sus, astfel incat sa pot angaja zilieri?
In caz contrar ce alternative legale imi raman pt prestarea de servicii unde am nevoie de munca temporara, necalificata?
Mentinez ca am si angajati permanenti care insa sunt distribuiti pe locatii unde am contracte de curatenie zilnica.
Multumesc celor care vor incerca sa dea un raspuns pertinent.
Cel mai recent răspuns: andora , utilizator 22:08, 23 Aprilie 2011
@doradragan
AM angajati permanent, insa acestia si au de lucru permanent, motiv pt care nu pot sa-i distribui intotdeauna si pe alte lucrari.
iar pt lucrari temporare, de genul luna asta am 2 interventii de cate 2 zile, si luna viitoare nimic, cum as justifica angajarea de personal permanent? cum as putea macar sa scot salariile lor, din ce???
solutia cea mai simpla este sa-i aveti angajati permanenti cu fractiune de norma, 1 zi pe luna spre exemplu, cu 10 lei salariu si va costa 6 lei darile la stat, riscati 6 lei pt.fiecare si aveti cu cine lucra. parerea mea !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
Angajator Leordeanu Leordeanu Am de facut lucrari de constructie la casa proprietate . Doresc sa colaborez cu meseriasi autorizati (pfa),care este forma contractuala ?. Pot angaja si ... (vezi toată discuția)
Locul prestatiei in cazul zilierilor mnicolro mnicolro Buna ziua, Detin angajati permanenti pe firma si a trebuit sa angajez in plus, zilieri pentru efectuarea unor lucrari ocazionale ,pentru care nu aveam ... (vezi toată discuția)