avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Locul prestatiei in cazul zilierilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Locul prestatiei in cazul zilierilor

Buna ziua,

Detin angajati permanenti pe firma si a trebuit sa angajez in plus, zilieri pentru efectuarea unor lucrari ocazionale ,pentru care nu aveam personal suficient.

Lucrarea a fost contractata intre firma mea si cea a clientului meu.
Interpretarea mea in acel moment:
...zilierii au executat activitati cu caracter ocazional in favoarea beneficiarului de lucrari (firma mea fiind beneficiarul lucrarii executate de zilier);

In registrul zilierilor , locul desfasurarii activitatii zilierilor, l-am trecut pe cel al obiectivului pentru care am facut contractul de servicii.

Am avut control de la ITM si am avut o mare SURPRIZA. Am incalcat conform procesului verbal incheiat, prevederile legii 52/2011, art.4,alin5. Adica am angajat zilieri sa desfasoare activitati in beneficiul unui tert. X-(
Rezultatul :O , 10000 lei amenda #-o .

Nu mai insist asupra faptului ca mi s-a spus ca zilierii se angajeaza doar pentru agricultura. A fost o intreaga dezbatere intre "activitati" si "domeniul de activitate" unde se pot folosi zilieri.

Are sens sa ma indrept catre un avocat sau este destul de clara observatia lor si nu pot decat sa ma resemnez? :((

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 29 Octombrie 2013
Legea nu este clara in nicio privinta mentionata de dvs.

Beneficiarul nu poate angaja zilieri sa desfasoare activitatea in beneficiul unui tert.


Analizând prevederile art 4 alin (5) din Lege „Beneficiarul nu poate angaja zilieri să desfăşoare activitatea în beneficiul unui terţ” se pare că interpretarea noastră prin care activitatea prestată se stabileşte conform codului CAEN nu poate fi aplicată. Astfel, dacă luăm ca exemplu activitatea de curăţenie, ar însemna ca o companie care are ca obiect de activitate curăţenia nu poate angaja zilieri pentru a face curaţenie clienţilor.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborari ocazionale niccosteff niccosteff ce forma de angajare e maI potrivita pt persoane cu care firma colaboreaza ocazional in functie de clienti si ce contributii se calculeaza? anii trecuti am ... (vezi toată discuția)
Cine poate angaja zilieri? ckmaster ckmaster In luna august 2012 am fost sa depun la ITM Suceava adresa tip insotita de xerocopie dupa registrul zilierilor, conform legii zilierilor nr.52/2011. Este a ... (vezi toată discuția)
Angajare zilieri - publicitate Danyella_tm Danyella_tm Buna seara, Daca am o agentie care ofera servicii de publicitate pot angaja zilieri ? Conform art. 11 din Legea 52 /2011, publicitatea se incadreaza la ... (vezi toată discuția)