avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA autofacturare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

autofacturare

Am primit o marfa pe data de 04.02.2011, am intocmit nir, iar in codul fiscal art. 155 scrie ca pana cel mai tarziu in a 15-a zi ale lunii urmatoare trebuie intocmita autofacturarea. Factura de la partenerul extern a sosit cu data de luna aprilie.

Problema mea este ca am mai intalnit un caz asemanator si nu stiu nici ce sa scriu la cumparator si furnizor, nici ce inregistrari contabile sa fac.

Cel mai recent răspuns: MadiTzu , utilizator 14:58, 26 Aprilie 2011
Presupun ca este vorba de bunuri achizitionate de firma si folosite in folos propriu de asociati.

In factura se trece la furnizor societatea iar la beneficiar conform Normelor metodologice la Codul Fiscal:

70. (1) Autofactura pentru livrări de bunuri sau prestări de servicii către sine trebuie emisă numai dacă operaţiunile în cauză sunt taxabile şi numai în scopul taxei, fiind obligatorie menţionarea următoarelor informaţii:
(...)
c) numele, adresa şi codul de înregistrare în scopuri de TVA al persoanei impozabile, la rubrica furnizor;
va multumesc,
toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans achitat, factura furnizor neemisa SISSInew SISSInew Am achitat prin virament bancar, conform unei facturi proforme un avans la data de 12 aprilie 2011. In ziua urmatoare am primit o parte din materialele ... (vezi toată discuția)
Autofactura mirelanicola.72 mirelanicola.72 va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei situatii: sc x srl returneaza catre sc y srl o cantitate de marfuri. Acestea au fost initial achizitionate si ... (vezi toată discuția)
Plus marfa fara document smndraghici smndraghici Buna ziua, Va rog, imi puteti spune cum se inregistreaza un plus de marfa care nu are factura? E vorba de o achizitie intracomunitara cu factura: toate ... (vezi toată discuția)