avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... marire fond reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

marire fond reparatii

fondul de reparatii a fost marit prin hotararea comitetului executiv al asociatiei, cel initial fiind insuficient pentru reparatiile curente.
care era procedura ?
trebuia votat inainte bugetul de venituri si cheltuieli ? dar daca a fost votat un buget si s-a dovedit insuficient atunci cum se procedeaza ?
Cel mai recent răspuns: teo30967 , utilizator 19:44, 23 Aprilie 2011
Se poate suplimenta de catre comitetul executiv, daca se considera ca sunt necesare lucrari mai costisitoare decat acest fond.

Daca nu se suplimenteaza, considerandu-se ca nu este legala completarea lui, atunci suplimentul de platit pentru acele lucrari se va face pe liste.
Pana la urma e acelasi lucru din punctul de vedere al proprietarilor care scot banii din buzunar.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
elga50, moderator
Comitetul executiv poate suplimenta fondul necesar unor executari reparatii parti comune in limita financiara dispusa de adunarea generala prin bvc
Daca reparatia este urgenta si nu exista fonduri financiare se poate ajunge la solutia de tabel nominal
deci corect si legal trebuie facuta adunare si votat bvc pentru marirea fondului de reparatii .
numai daca e pentru acoperirea unei reparatii poate decide doar comitetul

sper ca am inteles bine va multumesc f mult
De regula pentru a preintampina situatiile in care proprietarii sa fie pusi in fata faptului implinit de a fi obligati sa suporte costuri de executie mari,care depasesc valoarea fondului de reparatii asigurat prin bvc,lucrarile de reparatii curente care necesita sume apreciabile sunt hotarate de adunarea generala
Lucrarile de urgenta intra in responsabilitatea comitetului executiv
corect p-ctul1
p-ctul 2 nu e corect. trebuie anuntata aceasta "urgenta", dar in principiu ar trtebui sa fie bani aprobati de adunarea generala

Alte discuții în legătură

Studiu de caz szabyku szabyku Buna. Am cateva nelamuriri cu urmatoarele aspecte/probleme : 1. E legata de reabilitatea termica a blocurilor. ''Asociaţia de proprietari va prezenta la ... (vezi toată discuția)
Lucrari efectuate de asociatia de proprietari Ginulici Ginulici Buna ziua, Ma intereseaza daca pentru a se zugravi scara unei asociatii de proprietari este necesar acordul tuturor locatarilor, sau numai al majoritatii ... (vezi toată discuția)
Accesarea fondului de reparatii la asociatiile de proprietari Corneliu11 Corneliu11 In ce conditii se poate folosi fondul de reparatii fara aprobarea adunarii generale (uzual convocata de doua ori) deoarece desi legea 230 actualizata 2015 ... (vezi toată discuția)