avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier

in urca cu cateva zile ,neacordand prioritate ,avand semnul stop ,am acrosat o masina ,schimbandu'i directia de mers(cred ca si a accelerat) ,aceasta a fost proiectata in alta masina cu partea fata in coltul stang a celelalte.dupa accident batranii din masina pe care am acrosot'o au solicitat chemarea ambulantei dar dupa ce politistul i-a intrebat de mai multe ori cine vrea sa mearga la spital s-a oferit soferul masinii pe care am acrosat'o.mentionez ca nu a existat nicio intentie de franare(act de evitare al accidentului din partea lui).in zilele urmatoare am mers la politie pentru a duce polita rca si de unde am aflat ca soferul masinii acrosate de mine nu si'a scos niciun certificat iml dar si'a scos certificat iml persoana din dreapta soferului,pentru ca a strans'o centura si am aflat ca a primit intre 12-14 zile medicale.mentionez ca persoanele din masina acrosata de mine sunt in varsta avand in jur de 80 ani .Pot sa ma de-a injudecata in penal? Si ce pot sa patesc?rog raspuns:)
Cel mai recent răspuns: neacsuflorin , utilizator 13:45, 9 Mai 2011
daca formuleaza plangere impotriva dvs. puteti fi cercetat penal.
Infractiunea pentru care veti fi cercetat se pune in miscare la plangerea prealabila. De asemenea, retragerea plangerii inlatura raspunderea penala. Luati legatura cu un avocat.
Raspunderea penala exista daca victima are certificat IML de cel putin10 zile .Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Este indicat sa nu ajungeti la proces si victima sa nu depuna plangere decat dupa ce firma care a emis RCA-ul raspunde solicitarii de despagubire. Cat timp exista o ancheta in curs, declansata dupa depunerea plangerii prealabile( ce se depune in 2 luni de la accident) de catre victima, asiguratorul desi are posibilitatea sa plateasca despagubiri, nu o face.....
Daca dosarul dv ajunge la instanta, indiferent de varsta celor accidentati raspunderea penala exista si numai daca ei nu depun plangere veti fi absolvit de raspunderea penala dar nu veti scapa de suspendarea pe maxim 90 de zile. Deci sfatul meu este sa cautati sa cadeti la intelegere cu batranii, oferindu-le o suma care sa-i multumeasca si sa va scuteasca de un proces lung si stresant. Va sfatuiesc sa apelati la ajutorul unui avocat care sa va ajute cu demersurile pe langa batranii accidentati si cu toate chichitele ce vor mai apare.
referitor la raspunsul dumneavoastra , imi puteti da o sugestie cam ce suma sa le ofer celor vatamati?multumesc
neacsuflorin a scris:

in urma cu cateva zile ,neacordand prioritate ,avand semnul stop ,am acrosat o masina ,schimbandu'i directia de mers(cred ca si a accelerat) ,aceasta a fost proiectata in alta masina cu partea fata in coltul stang a celelalte.dupa accident batranii din masina pe care am acrosot'o au solicitat chemarea ambulantei dar dupa ce politistul i-a intrebat de mai multe ori cine vrea sa mearga la spital s-a oferit soferul masinii pe care am acrosat'o.mentionez ca nu a existat nicio intentie de franare(act de evitare al accidentului din partea lui).in zilele urmatoare am mers la politie pentru a duce polita rca si de unde am aflat ca soferul masinii acrosate de mine nu si'a scos niciun certificat iml dar si'a scos certificat iml persoana din dreapta soferului,pentru ca a strans'o centura .mentionez ca persoanele din masina acrosata de mine sunt in varsta avand in jur de 80 ani .Pot sa ma de-a injudecata in penal? Si ce pot sa patesc?rog raspuns
Mai am o intrebare : persoanele vatamate se pot constitui parte vatamata in procesul penal?
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
neacsuflorin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident soldat cu rãnire de persoana pe trecerea de pietoni Carina2014 Carina2014 Buna ziua, In urma cu doua saptamâni am accidentat o bătrâna pe trecerea de pietoni, am oprit si am acordat prioritate după care ea s a întors din drum ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa ContSters308495 ContSters308495 am lovit o persoana care tranversa prin loc nepermis, nu aveam viteza nici alcoolemie, dar de la spital a zis ca are fractura la coloana 30 zile ingrijiri. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)