avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident pe trecerea de pietoni vatamare corporala ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident pe trecerea de pietoni vatamare corporala usoara

buna, la inceputul lunii aprilie2011am avut un accident pe trecerea de pietoni. Am accidentat usor o fata care in momentul cand am ajuns lateral cu ea( eu eram deja pe trecere cu masina) nu s-a asigurat si a intrat in oglinda din dreapta ( a rupt-o si mi-a spart parbrizul cu cotul), in urma accidentului victima a avut o entorsa la piciorul drept si cateva julituri pe maini. A primit 18 zile de spitalizare pentru acest lucru
. Victima a consultat un avocat , cerandu-mi impacare pentru 5000 Ron.Eu sunt studenta si aceasta suma mi se pare exageranta mai ales ca nu a fost in totalitate vina mea( strada pe care s-a intamplat accidentul este una foarte aglomerata , iar in momentul cand eu am oprit la indicator ea vorbea la telefon , se uita in partea dreapta si statea pe bordura). Eu am contactat un avocat si mi-a propus sa ii ofer victimei 3000 Ron pentru a renunta la partea penala( cu un act notarial). Urmand apoi ca victima sa se judece cu societatea de asigurari ptr partea civila(RCA), iar in urma procesului eu sa imi pot recupera o parte din bani. Intrebarea mea este daca asa ceva este posibil , iar daca nu este cum ar trebui sa procedez in asa fel incat sa nu ma afecteze un dosar penal pe viitor? ( mentionez ca sunt studenta in ultimul an la economie , iar pentru continuarea studiilor voi alege o universitate straina)
Cel mai recent răspuns: biancaWWW , utilizator 19:22, 29 Aprilie 2011
ca sa evitati un proces penal este imperios necesar ca victima sa nu depuna sau sa isi retraga plingerea penala depusa.
in consecinta, aveti nevoie sa va intelegeti cu victima asupra tuturor despagubirilor - materiale si morale.

daca rezultatul va fi pozitiv, veti ramine cu permisul suspendat ptr 90 de zile.
Incercati la un birou de mediere, luati legatura cu un mediator
Art. 61. - (1) În cazul în care conflictul a fost dedus judecăţii, soluţionarea acestuia prin mediere poate avea loc din iniţiativa părţilor ori la recomandarea instanţei, acceptată de părţi, cu privire la drepturi asupra cărora părţile pot dispune potrivit legii. Medierea poate avea ca obiect soluţionarea în tot sau în parte a litigiului. (2) La închiderea procedurii de mediere, mediatorul este obligat, în toate cazurile, să informeze în scris instanţa de judecată dacă părţile au ajuns sau nu la o înţelegere în urma procesului de mediere.
Art. 62. - (1) Pentru desfăşurarea procedurii de mediere, judecarea cauzelor civile de către instanţele judecătoreşti sau arbitrale va fi suspendată la cererea părţilor, în condiţiile prevăzute de art. 242 alin. 1 pct. 1 din Codul de procedură civilă. (2) Cursul termenului perimării este suspendat pe durata desfăşurării procedurii de mediere, dar nu mai mult de 3 luni de la data semnării contractului de mediere. (3) Cererea de repunere pe rol este scutită de taxa judiciară de timbru.
Art. 63. - (1) În cazul în care conflictul a fost soluţionat pe calea medierii, instanţa va pronunţa, la cererea părţilor, o hotărâre, potrivit dispoziţiilor art. 271 din Codul de procedură civilă. (2) Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru plătite pentru investirea acesteia.
(3) Hotărârea de expedient pronunţată conform prevederilor prezentei legi constituie titlu executoriu.

Dispoziţii speciale privind medierea în cauzele penale

Art. 67. - (1) Dispoziţiile din prezenta lege se aplică în mod corespunzator şi în cauzele penale care privesc infracţiuni pentru care, potrivit legii, retragerea plângerii prealabile sau împăcarea parţilor înlătură răspunderea penală. (2) Nici persoana vătămată si nici făptuitorul nu pot fi constrânşi să accepte procedura medierii.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
Catalin Burcea - Birou de Mediator, Mediator
Raspunderea penala pentru vatamare din culpa poate fi angajata daca ingrijirile din certificatul IML trec de 10 zile....
Folositi posibilitatea concilierii. intre dvs., asiguraotul care a emis RCA-ul si victima. Ambele parti scapa de stresul unui proces care poate dura si 3 ani
Va recomand si eu ca si colegii mei consultanti procedura medierii care sa va scuteasca de timp pierdut, nervi si stres care nu va face bine nici uneia nici celeilalte dintre parti. Si ca de la femeie la femeie cautati sa apelati la sentimentul emotiv pe care orice femeie il are foarte pregnant.
Va multumesc tuturor ptr sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea in cazul unui accident de munca, soldat cu victime (incapacitate temporara, invaliditate, deces, accident colectiv) POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Daca in cazul unui accident de munca, soldat cu victime, in urma intocmirii procesului verbal de cercetare, dosarul ajunge la parchet, este posibila medierea ? ... (vezi toată discuția)
Dosar penal jhon.rapidistu jhon.rapidistu In urma unui confilct (bataie) partea vatamata a depus o plangere penala.Pe urma agresori s-au inteles cu partea vatamata sa retraga plangerea in schimbul ... (vezi toată discuția)
Medierea in domeniul dreptului penal Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Conform legii, medierea se poate aplica şi în cazul infracţiunilor pentru care acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a ... (vezi toată discuția)