avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ajutor va rog .. am circulat cu o masina radiata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ajutor va rog .. am circulat cu o masina radiata

noaptea trecuta m-a oprit un echipaj al politie rutiere pe colentina , eu conducand o masina cu numere de germania. dupa ce le-am aratat actele ( asigurare , talon + permis ), politisti m-au informat ca masina ar fi radiata in germania ( fara nici o solicitare prin statia la biroul politie rutiere ) si totodata intocmindu-mi dosar penal si suspendandu-mi permisu. am scris o declaratie si am semnat un proces verbal fara a mi se oferii o copie dupa acestea. politistii mi-au facut copii xerox dupa actele masinii ( returnandu-mi originalele ) si mi-au eliberat o dovada de circulatie provizorie pe 15 zile , tin sa precizez ca nici numerele de inmatriculare nu le-au retinut. ce se poate face in cazul meu ? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 05:05, 26 Iulie 2008
chiar nimeni ?!
"Art.85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani."

"Art.111. - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
[...]
b) când titularul acestuia a săvârşit una dintre infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1), art.90 alin.(1) şi art.92 alin.(3) şi (5);
[...]
(5) În situaţiile prevăzute la art.85 alin.(1), art.90 alin.(1), art.100 alin.(3) şi la art.101 alin.(3), art.102 alin.(3) lit.e), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile."

Prelungirea se refera la alineatul 4 (in care e vorba de alte fapte)... nu cred ca se mai poate prelungi... in plus dat fiind faptul ca ai savarsit o infractiune carnetul ar trebui sa fie ultima ta grija (in cazul unei condamnari iti va anula carnetul in baza "Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri: [...] b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1) şi (2), art.90 alin. (1) şi art.92 alin.(3);" )

@cioan autovehicul radiat = autovehicul neînmatriculat, conducerea lui pe drumurile publice = infractiune la legea circulatiei; prin urmare, retinerea permisului de conducere are o foarta stransa legatura cu inmatricularea autovehiculelor B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Iulie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de o lamurire TARCHILA ELENA TARCHILA ELENA in data de 8 septembrie am fost oprita de pol rutiera si aveam de doua zile numerele provizorii expirate si o programare la RAR abia peste doua saptamani. s-a ... (vezi toată discuția)
Solicit consiliere : politia nu are probe si susine ca am trecut pe rosu puma_09 puma_09 Buna, Am trecut pe galben la semafor , insa politistul a zis ca a fost rosu, desi nu a vazut semaforul in sine pentru ca dansl se afla dupa colt in ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis de conducere alex_rai alex_rai Buna ziua, Detin permis din data de 12.05.2011 din nefericire in data de 29.03.2012 nu am acordat prioritate de dreapta unui alt autovehicul prin urmare ... (vezi toată discuția)