avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct

Daca cumpar o casa cu mentiunea de uzuflux,din partea persoanei pe care o ingrijesc, ce inseamna? Aceea casa este a mea sau vor veni nepoti sau...., care au drept ca si mine?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liviacodru , utilizator 06:38, 22 Aprilie 2011
se numeste uzufruct si semnifica ca persoana care va avea dreptul de uzufruct va ramane in casa ce va face obiectul vanzarii pe toata duratei dansei iar dvs nu veti putea vinde casa cat traieste beneficiara uzufructului.
Uzufruct.
Dvs. veti fi proprietar.
Totusi, sunt anumite acte care pot fi atacate dupa decesul persoanei respective, de catre mostenitori. Ce rude are?
Nu eu sunt proprietarul, eu sunt nora.Proprietarul este fata ei, care acum este in state si eu ma chinuiesc cu ea, ca este o persoana cu handicap si cu foarte multe probleme de sanatate.
Multumesc oricum ptr. raspuns.
Am inteles.
Inseamna ca sotul dvs. are dreptul sa atace acel contract de vanzare cumparare, dupa decesul soacrei dvs.
liviacodru a scris:

Daca cumpar o casa cu mentiunea de uzuFRUCT din partea persoanei pe care o ingrijesc, ce inseamna?

liviacodru a scris:

Proprietarul este fata ei

Daca proprietarul (mai exact nudul proprietar) este FATA, iar persoana pe care o ingrijiti are doar drept de uzufruct asupra casei, atunci NU aveti ce sa cumparati de la persoana pe care o ingrijiti.

Nu are ce sa va mai vanda pentru ca (asa cum banuiesc eu din ceea ce ati scris dvs. aici) persoana A VANDUT deja (cumpararator = fiica ei) si si-a rezervat dreptul de uzufruct asupra casei ( mama = uzufructuar si fata = nud proprietar).

Cea care mai are ceva de vanzare in acest moment este FATA.

Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare intre tata si fiica bobota viorel bobota viorel ..Intentionez sa inchei un contract de vanzare-cumparare, intre mine si fica mea nelegitima,prin care sa-i transmit casa in care locuiesc,eu fiind singurul ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu uzufruct viager, ce drepturi mai are vanzatorul? Andreescu V Andreescu V Buna ziua, Acum un an a murit socrul meu. Soacra mea are trei baieti. Doi cu socrul meu si unul mai mare, dintr/o casatorie anterioara. De asemenea are si o ... (vezi toată discuția)