avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abuzuri intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abuzuri intre soti

ma aflu intr-o situatie foarte delicata:
anul trecut in februrie am plecat in cipru pentru a munci; ca ficare de nevoie. mi-am anuntat familia ( sotia) pe ce data vin in tara si cit stau ,6 decembrie- 27 decembrie; cu exact o luna inainte ,6 noiembrie, sotie imi spune ca nu mai suntem impreuna, ci doar casatoriti. am incercat sa aflu amanunte dar nu mi-a dat nici o explicatie plauzibila. am crezut cae nemultumita de faptul ca am stat mult si ce e adevarat nu am reusit sa fac mare branza, adica sa trimit mai mult de 150 euro pe luna acasa. ajuns acasa in prima seara(noapte), am ajuns la 3-4 dimineata , mi-a spus clar ca n-am ce cauta in acea casa si ar trebui sa plec , ca ea va pleca in Anglia la cumanta in ianuarie si copilul pleaca la (cu) ea eu nefacad parte din ecuatie ( imi pusese hainele si alte obiecte personale intr-o cutie) fara alte explicatii. precizez ca in acea casa locuiam din 2006, iar in 2009 ne-am casatorit . casa ii apartie cumnatei dar ne- lasat sa o folosim. in casa s-au cumparat de toate: calculator ,termopane, aspirator , mobila casa p[ractic a fost renovata, si modernizata., plus masina care de cand am plecat a luat-o socrul spre folosinta.
sotia cat timp am fost plecat a dus copilul la parintii ei findca ea nu putea avea grija de el singura.- baiatul are acum 1 an si 7 luni.
am ramas in casa pret de 2-3 zile timp in care am facut cumparaturi pentru copil si sarbatori iar ei i-am cumparat o pereche de cercei de aur, dar ii si adusesem o camera video
in a treia zi de la venirea mea in tara am mers la socrii sa-mi vad copilul; unde am ramas 2 zile, eu avand ceva treaba in oras, copilul ramand la tara explicati fiind sa nu-i stricam mediul in care se obisnuise; eu as fi vrut sa vina cu noi in oras ca se fim o familie nu sa fac naveta sa-mi vad copilul
eu am vazut ca sotia cauta ceart si am incercat sa aplanez conflictul. ajuns in oras , fiecare s-a dus unde avea treaba urmand sa ne intalnim mai tarziu
seara ne-am intalnit cu niste amici, intr-un bar si pe la 1 noaptea am plecat spre casa. am incercat s-o iau de mana si refuzat cam brutal ceva de genul :lasa-ma de parca ii facusem ceva.
am last-o in pace si am ajuns acasa, partea interesanta este ca ea a invitat si o pereche care mergea inspre casa cu noi, ei fiind martori la discutie,
de fata cu acei oameni mi-a cerut sa -mi iau bagajul si sa plec, lucru care mi s-a parut deplasat si i-am cerut lamuriri. vazind discutia "prietenii" nu au plecat cum era firesc ; ora era cam 2 noaptea, iar amicul mi-a atras atentia ca este acolo ca nu cumva sa nu-mi bat nevasta. de unde stia asta nu stiu fiindca n-am lovit-o sau injurat-o vreodata.
vazand sotia ca nun o scoate la capat a sunat tot neamul, pe ai ei pe ai mei, s.a.m.d.
eu i-am cerut sotiei daca vrea sa plec sa scrie pe un plic daca vrea sa divorteze si am sa plec.
nu a facut-o , dar a mai chemat un var care m-a amenintat in casa mea ca ma da afara,cu forta, cheama politia etc fiindca sotia nu ma vrea acolo desi aveam tot dreptul sa locuiesc si sa ma folosesc de lucrurile comune. deci la un moment dat erau 4 persoane dispuse sa ma arunce afara din casa, daca as fi facut vreu gest nepotrivit.
le-am explicat ca am multe acte si nu poate nimeni sa ma de-a afara; precizez ca si parintii ei mi-au cerut explicit sa plec din acea casa, fara alte explcatii
in noaptea aceea am ramas in casa, si dimineata am plcat avand ceva treaba, sotia m-a sunat cerandu-mi cheile de la casa.
m-am intors dupa vreo ora si am incercat sa discut cu ea, nu s-a putut ,ea fiind insotita de o vecina, refuza sa vorbeasca. la un moment dat nefiind atent mi-a furat cheile si a fugit din casa, eu ramanand cu vecina.
vazand ca nu o sotla capat cu ea am plecat sa-mi rezolv problemele. cand m-am intors usa incuiata. am sunat-o si i-am cerut sa deschida; am recuperat cheile de la vecina si mi-am strans actele si am plecat; am trecut pe acolo de 2 ori timp in care vecina a fost in stare de alerta sa nu stric- fur ceva
dupa cateva zile m-am dus la tara crezand ca pot rezolva ceva, socrii mi-au spus ca nu se baga-dar e fata lor, adica eu pot sa ma duc unde vreau copilul ramane cu ei.
nu am putut sa-mi iau copilul fiindca nu ma asteptam la asa ceva, si fiind timpul scurt nu puteam amenaj ceva pentru copil acasa la mine
in tot acest timp am sunt sotia cerandu-i sa ne intalnim si sa discuta ce facem pe viitor.dar nici n-a vrut sa auda,
nu mi-am mai sotia pana in ziua de azi, copilul fiind la tara incerc sa sun saptamanal dar socrii nu raspund decat foarte rar si atunci sunt foarte ocupati, joaca table, fac un gratar,etc. in fine . socrii au acum interenet si vreau sa spun ca am aflat din "vecini" asta ncidecum de la sotie cu ar fi normal.
le-am cerut sa-mi baiatul pe net nu raspund, si cred ca se urmareste ceva de genul sa pierd custodia, copilul sa ma uite, nu stiu,caci nici sotia nu raspunde la apelurile pe net.
sotia considera ca tot ce este in casa ii apartine de drept inclusiv copilul, eu unul sincer am ramas cu ochii in soare si buzunarele goale cum se spune
in momentul de fata sunt disperat caci nici sa plec de aici acum nu pot, chiar daca sunt inginer situatia din tara e cum e, si nici aici nu pot sa-l iau fara acordul ei, acord pe care n-o sa-lam vreodata
ce pot sa fac, care rezolvarea fiindca ma simt furat ,inselat, si fara iesire
va multumesc anticipat


Cel mai recent răspuns: victor_teodorescu , utilizator 13:45, 26 Aprilie 2011
Sfaturi care sa va ajute cu adevarat nu va putem oferi aici fiindca trebuie mai intai sa stiti ce doriti, adica divortati, mai asteptati sa vedeti ce planuri are sotia.Normal , din ceea ce relatati ea nu pare sa aiba vreun gand de impacare, mai mult , isi aroga toate drepturile in privinta copilului.Va trebui sa obtineti pe cale legala dreptul de a avea legaturi cu copilul, iar asta se poate prin instanta.
sunt putin incurcat. eu unul nu vreau sa divortez ,fiindca nu vad motivul. daca ea, vrea ma rog, n-am de unde sa stiu atat timp cat nu vorbim. poate experienta dvs, spune ca sotia se prergateste de divort.
in acest caz care sunt pasiii cre trebuie sa-i fac? fiindca nu vreau sa mai fiu prins nepregatit.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela copilului victor_teodorescu victor_teodorescu am un baiat de 1 an si 7 luni ce locuieste cu socrii, eu fiind plecat din tara.si despartit de sotie. sotia a stat cu copilul o perioada dupa care l-a cam ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a castiga custodia copilului printr-un divort? stef82max stef82max buna,sunt casatorit de 4 ani,dar din pacate acu un an sa rupt,avem o fetita de aproape 3 ani nascuta in strainatate,pana anul trecut am locuit impreuna,cand in ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sotia mea a plecat pe data de 5 iulie 2023 de acasa ... Seba74 Seba74 Buna seara, Sotia mea a plecat pe data de 5 iulie 2023 de acasa in timp ce eu eram la o conferinta internationala. A luat fata noastra de 12 ani si a ... (vezi toată discuția)