avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie expertiza medicala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie expertiza medicala

buna ziua am si eu o problema in 2007 am fost diagnosticat cu virus hepati C ,si s-a stabilit de catre medicul curant ca trebuie sa ma pensionez ,am urmat tratamente inclusiv interferon am fost l-a comisii de verificare etc. pe 18 04 2011 am fost chemat l-a I N E M R C M unde dupa efectuarea unor analize zic eu fara multa importanta pentru boala de care sufar,adica EKG ecografie abdominala si transaminaze mi s-a anulat gradul de invaliditate (gradul 3) pe motiv ca analizele sunt bune si ca pot lucra 8 ore fara probleme aceste dupa ce l-am prezentat analizele prin care rezulta viremiei care este detectabila si le-am spus ca astept aprobarea unui nou dosar de interferon doamna doctor mi- a spus ca hepatita mea este stabilizata si ca boala mea nu este o urgenta si sa urmez indicatiile medicului curant iar daca ma simt rau s-ami iau concediu medical. eu stiam ca o hepatita de tip C este stabilizata atunci cind viremia este NEDETECTABILA intrebarea mea este cui trebuie sa ma adresez pentu a contesta decizia luata de aceasta comisie . va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:11, 27 Aprilie 2011
Daca si celelalte analize, probe hepatice, electroforeza, etc. sunt bune, chiar daca viremia este detectabila, dar este in parametri mici, atunci concluzia comisiei este una corecta.
Daca doriti oricum sa contestati o puteti face la Comisia Centrala (pe tara) sau in instanta !
Din mesajul dvs. nu rezulta daca este vorba despre reexpertizare sau despre revizuire. Deciziile emise de INEMRCM nu pot fi contestate. Trebuie ca, in urma deciziei emise de INEMRCM, cei de la comisia teritoriala de expertiza sa emita o decizie prin care sa constate ca v-ati recuperat capacitatea de munca. Aceasta decizie poate fi contestata.

1. Daca ati fost convocat la INEMRCM in legatura cu revizuirea medicala periodica, veti contesta decizia emisa de comisia de expertiza medicala, in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisia medicala de contestatii (temei legal: art. 71, alin. 6 din Legea nr. 263/2010 coroborat cu art. 78, alin. 6 din acelasi act normativ).

2. Daca ati fost convocat la INEMRCM in cadrul procedurii de verificare a incadrarii in grad de invaliditate, procedura reglementata prin Ordinul nr. 1418/2010, veti contesta decizia emisa de comisia de expertiza medicala, in termen de 30 de zile de la comunicare, la medicul sef al serviciului de expertiza medicala din cadrul casei teritoriale de pensii (temei legal: art. 6 din anexa 1 a Ordinului nr. 1418/2010).
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
cred ca este vorba despre reexpertizare deoarece termenul de revizuire periodica il aveam in luna august 2011
in acest caz pot s-au nu sa contest decizia data de INEMRCM? si unde trebuie depusa l-a INEMRCM s-au in alta parte
daca lucrez ca mecanic auto este s-au nu mediu toxic (pentru boala de care sufar)?

daca ma poate ajuta cineva cu anexa la hotararea nr 155 din 23-03-2011 publicata in monitorul oficial al romaniei partea I nr. 224bis va raman recunoscator
multumesc anticipat
kadet18 a scris:
cred ca este vorba despre reexpertizare deoarece termenul de revizuire periodica il aveam in luna august 2011. in acest caz pot s-au nu sa contest decizia data de INEMRCM? si unde trebuie depusa l-a INEMRCM s-au in alta parte

Am scris in mesajul anterior, dar repet: deciziile emise de INEMRCM nu pot fi contestate. Asteptati decizia de la comisia de expertiza medicala, aceasta poate fi contestata in termenul pe care l-am scris la pct. 2 din mesajul anterior.

kadet18 a scris:
daca ma poate ajuta cineva cu anexa la hotararea nr 155 din 23-03-2011 publicata in monitorul oficial al romaniei partea I nr. 224bis va raman recunoscator

Imi pare rau, nu o am.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea pensiei de invaliditate de catre inemrcm veronica safta veronica safta am fost pensionata pe caz de boala grad3cu diagnostic ;neoplasm mamar grad3b,operat ,chimio si hormonotratat.pe data de 16-11 2010 am fost convocata la ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate, schimbare grad - contestatie tudorioan tudorioan In fapt, o persoana a fost pensionata pe caz de boala fiind incadrata in grad de invaliditate I cu insotitor, datorita unui diagnostic de pleonasm de col ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate anulata ANAYRAM ANAYRAM Stimaţi specialişti, Mama mea a fost chemată la INEMRCM în luna septembrie 2010. În urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că este aptă de ... (vezi toată discuția)