avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... forma de proprietate pentru o asociatie non profit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

forma de proprietate pentru o asociatie non profit

Buna dimineata!Am de depus un bilant pentru o asociatie non profit.Asociatia are 14 membri fondatori,nu are activitate economica,nu are salariati si e in primul an de functionare.Daca am lasat excedentul in 121 e ok?Ce forma de proprietate ar trebui sa aleg din nomenclator?Daca nu are decat un 2% primit de la un SRL si ceva comisioane bancare,mai e nevoie de completat toate notele explicative?Cine aproba bilantul,sau ce raport anexez la bilant?In speranta ca cineva ma va ajuta,va rog,sa ma lamuresc in aceste probleme,va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulia_A_68 , utilizator 11:58, 22 Aprilie 2011
Nu stiu unde mi-a fost capul!Intre timp m-am dumirit in legatura cu forma de proprietate,pur si simplu alesesem rau formularul de bilant!Acum am mers pe fara activitate economica,sper ca e ok!Daca cineva binevoieste sa-mi mai dea ceva relatii suplimentare,acestea sunt binevenite, sunt incepatoare intr-ale ONG-urilor!Multumiri anticipate!
M-am mai documentat si am inteles ca la asociatiile non profit se numeste cenzor daca asociatia are peste 15 membri fondatori si comisie de cenzori daca are peste 100 membri fondatori.Asadar,bilantul la o asociatie cu 14 membri fondatori este supus aprobarii AGA.Daca gresesc,rooooog sa ma corecteze cineva in cunostinta de cauza!Are cineva,va rog,un model de proces-verbal al AGA de aprobare a bilantului la o asociatie non profit,?Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profit nerepartizat bilant ong 31.12.2011 Iulia_A_68 Iulia_A_68 Buna ziua!Incerc sa finalizez intocmirea unui bilant ong,forma prescurtata..La data de 31.12.2010 s-a inregistrat profit din activitati fara scop ... (vezi toată discuția)
Repartizare excedent sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei asociatii non-profit excedentul de la sf. anului se repartizeaza astfel 121=117? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Bilanțul anual pentru ong nikc10 nikc10 Pentru ONG cu mai putin de 15 membri, am inteles ca cenzorul nu este obligatoriu, dar o situatie financiara trebuie depusa la finante la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)