avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Revenire asupra probei cu expertiza tehnica ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Revenire asupra probei cu expertiza tehnica incuviintata de instanta

Va salut,
Intr-un dosar in care am calitatea de parat,instanta a incuviintat reclamantilor proba cu expertiza tehnica.Expertul si-a depus lucrarea, dar ulterior reclamantii au constatat ca expertul fusese suspendat de catre conducerea Corpului Expertilor.
Reclamantii au solicitat(concluziile expertului le erau nefavorabile) ca instanta sa nu ia in considerare raportul de expertiza al expertului numit,ci al expertului parte al acestora,solicitare respinsa de catre instanta.De asemenea reclamantii au solicitat ca in cazul numirii de catre instanta a unui nou expert,onorariul acestuia sa fie suportat(partial) si de catre mine.Eu am refuzat aceasta cerere intrucat nu eu am solicitat proba cu expertiza ci reclamantii.In aceasta situatie,instanta a revenit asupra probei cu expertiza.Ce consecinte are aceasta din punct de vedere financiar(plata onorariului expertului,in conditiile in care acesta a fost suspendat si s-a revenit asupra probei cu expertiza,ce se intampla cu suma achitata acestuia de catre reclamanti ca onorariu,si cum se rasfrange aceasta asupra mea?).Precizez ca instanta a pronuntat hotararea dar inca nu a motivat-o, iar in dispozitivul hotararii citit de catre mine on-line,nu se face vorbire despre plata onorariilor expertilor(au fost doua expertize, in doua specialitati diferite,una ramanand valabila),si nici despre cheltuielile de judecata solicitate de catre reclamanti.Mentionez ca din suma solicitata in actiune de catre reclamanti,instanta le-a admis un sfert.
Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:07, 24 Aprilie 2011

Mentionez ca din suma solicitata in actiune de catre reclamanti,instanta le-a admis un sfert

De obicei cine castiga in instanta ( chiar si un sfert din pretentiile initiale) nu suporta cheltuieli de judecata, acestea revenind celui care pierde procesul .
1.La data recomandarii acestuia( a indicarii numelui sau) expertul era deja suspendat ?
2.Pentru ce motiv era suspendat expertul ?

3.In situatia in care se solicita o expertiza ,in principiu , costul onorariului de expert este suportat de partea care solicita proba sau in modul in care dispune instanta.
4.Verificati dispozitivul sentintei in arhiva , la condica de sedinte pentru a fi sigur ca au fost inserate toate cele dispuse de instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine suporta onorariul expertului in procesul civil marian.b marian.b Intr-un conflict de munca, instanta de recurs a casat sentinta primei instante, a trimis dosarul spre rejudecare cu recomandarea efectuarii unei expertize ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara dariad dariad In cazul unei expertize judiciare topografice/cadastrale, ordonata de instanta intr-un proces cu obiect fond funciar, deci cu expert numit de instanta, nu ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila in litigiu munca-drepturi banesti ContSters155865 ContSters155865 Intrebare: cine plateste expertul contabil intr-un litigiu de munca, sau mai bine zis, daca se castiga procesul de catre reclamant (angajat) paratul ... (vezi toată discuția)