avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FACTURI AVANS < 5000 INCASARE NUMERAR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FACTURI AVANS < 5000 INCASARE NUMERAR

Buna ziua,

Am mai pus aceasta intrebare dar nu a raspuns nimeni. In cazul in care avem o masina pe care dorim sa o vindem cu 15 000 lei TVA inclus facem 3 facturi fiecare de 5000 lei, iar ultima factura sa cuprinda stornarea avansurilor si valoarea masinii. Intrebarea mea este daca putem incasa aceste facturi cu numerar avand in vedere ca sunt sub 5000 lei.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:11, 24 Aprilie 2011
depinde cui o vindeti la persoana fizica o puteti vinde asa dar o persoana juridica nu cred ca accepta.
Din punct de vedere legal este corect.

Daca vindeti masina unei persoane fizice puteti factura si incasa intreaga suma o singura data. Restrictia de 5.000 lei este valabila in cazul tranzactiilor intre doua persoane juridice (in acest caz sunt incluse si II, IF si PFA).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare cu numerar facturi emise de catre persoane juridice xphdorin xphdorin O factura emisa catre o persoana fizica emisa de catre o persoana juridica cu valoarea de 10.000 LEI poate fi incasata numai cu numerar? (vezi toată discuția)
Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
Pot incasa mai multe chitante la aceeasi factura? analici analici Buna seara Doresc sa emit o factura in valoare de 50 000 lei pot incasa de la client cate o chitanta in valoare de 5000 pana la achitarea facturii sau ... (vezi toată discuția)