avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca ma angajez cu jumatate de norma mai pot beneficia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca ma angajez cu jumatate de norma mai pot beneficia de plata somajului (fiind somer in plata)?

Doresc sa ma angajez agent paza cu jumatate de norma va rog sa ma ajutati in legatura cu consultanta juridica daca mai pot beneficia de indemnizatia de somaj .
Cel mai recent răspuns: deab , utilizator 14:49, 26 Aprilie 2011
Puteti beneficia de indemnizatie de somaj dupa 24 de luni de lucru cu 4 ore pe zi.
Daca va angajati pe perioada determinata de pana la 12 luni,vi se suspenda somajul,iar daca va angajati pe perioada nedeterminata,veti primi 30% din somaj pana la finalul perioadei acestuia,trebuie doar sa duceti la AJOFM o adeverinta de la angajator din cara sa reiasa faptul ca sunteti angajat.
Din pacate,nu puteti beneficia de somaj si salariu in cumul,ati fi beneficiat si de somaj doar daca ati fi obtinut venituri din activitati independente( gen PFA taxi)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare doar pe perioada de proba in timpul somajului ContSters146211 ContSters146211 Sunt un ``proaspat`` somer, inregistrat din data de 20 mai a.c. De-abia am luat prima plata ! Ma confrunt cu o situatie interesanta: am gasit un loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a reintra in drepturile de somaj Reka73 Reka73 Am o mare intrebare...poate sa ma ajute cineva? Am fost in somaj pana in luna noiembrie cand am fost angajata la o firma cu data de 23 noiembrie.Doresc sa va ... (vezi toată discuția)
Bună seara, doresc sa știu dacă sunt în șomaj și îmi găsesc ... Monica0505 Monica0505 Bună seara, doresc sa știu dacă sunt în șomaj și îmi găsesc serviciu în una-doua săptămâni de la depunerea actelor, beneficiez de vreun procent din ... (vezi toată discuția)