avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul postnatal

Stiu ca este obligatoriu concediul postnatal (lauzie) de 42 zile, dar ce se intampla daca a fost o sarcina mai cu grea (cu risc) si a trebuit sa iau concediul prenatal cat mai devreme ptr a sta cuminte acasa iar cele 42 zile au devenit 40 zile ptr ca bebelasul s-a nascut peste termen (la 42 saptamani) ? Medicul nu a fost de acord sa provoace nasterea si am asteptat cat a fost nevoie nu mai mult decat trebuia.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:15, 21 Aprilie 2011
1. Nu se intampla nimic.
2. Concediul de maternitate (pre si postnatal) se termina cand se consuma cele 126 de zile.
3. Dvs. veti intra in CCC pana la 2 ani incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.
4. Pentru cele doua zile "neacoperite" ori va luati un concediu medical, ori intrati in CO, ori faceti o cerere de CFP, ori lipsiti nemotivat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre concediul postnatal mai mic de 42 de zile si ccc steluta2608steluta steluta2608steluta as vrea si eu sa stiu daca nu imi raman cele 42 de zile de dupa nastere sa-mi iau prenatal ce se intampla pierd indemnizatia ? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal sau postnatal obligatoriu? oanaelena22 oanaelena22 buna ziua am doua intrebari in legatura cu concediu pre / post natal, stiu ca este un total de 126 zile, din care 42 obligatorii dupa nastere, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestere copil OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, am o nelamurire in legatura co zilele de concediu medical pentru suspendarea unui contract de munca pentru concediu de ingrijire a copilului si ... (vezi toată discuția)