avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre concediul postnatal mai mic de 42 de zile si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre concediul postnatal mai mic de 42 de zile si CCC

as vrea si eu sa stiu daca nu imi raman cele 42 de zile de dupa nastere sa-mi iau prenatal ce se intampla pierd indemnizatia ?
Cel mai recent răspuns: steluta2608steluta , utilizator 08:02, 10 Iulie 2011
1. Concediul de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal.
2. Nu pierdeti indemnizatia pentru CCC dar o puteti lua numai dupa expirarea celor 42 de zile de la nasterea copilului, indiferent daca in aceste 42 de zile ati avut sau nu certificat medical pentru concediu de maternitate.
da concediu medical am dar mi sa spus de la dr de familie ca ar fi probleme pt ca nu imi raman cele 42 de zile de postnatal si ca pierd CCC.
1. Ce v-am scris eu mai sus?
2. Nu pierdeti indemnizatia pentru CCC dar o puteti lua numai dupa expirarea celor 42 de zile de la nasterea copilului, indiferent daca in aceste 42 de zile ati avut sau nu certificat medical pentru concediu de maternitate.

2. Medicul de familie nu cunoaste legea (OUG 111/2010 si Normele de aplicare a ei).

3. Daca veti avea concediu postnatal mai mic de 42 de zile nu e nici o nenorocire. Veti primi indemnizatie pentru CCC dar incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.

4. Perioada cuprinsa intre data expirarii concediului de maternitate si a 43-a zi de la nastere ramane o perioada de "pauza" in care nu sunteti asigurata.

5. Daca vreti o confirmare oficiala intrebati la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Porumbdiana Porumbdiana Din cele 126 de zile de concediu de maternitate pot sa iau doar 120? Am avut 31 prenatal si pana la 120 postnatal.si nu as vrea sa le mai iau pe cele 5 ramase ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal in timpul somajului danam82 danam82 Buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu concediul prenatal in timpul somajului. Sunt insarcinata in luna a 7 a si cand pot sa -mi depun ... (vezi toată discuția)