avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la judecata

Vreau sa renunt la procesul din care fac parte .Actiunea este depusa la Judec. sect.1 Buc.civil si are termen pe 3.05.2011.
Am un model de cerere luat de pe internet .
Se poate depune cumva prin posta , eu fiind din provincie imi vine foarte greu sa fac drumuri prea multe la Buc.
Trebuie cumva si o declaratie notariala sau doar acea cerere?
Cineva mi-a spus ca ar fi de preferat sa fiu prezenta la primul termen ca sa renunt si verbal la acest proces.
Nu stiu deloc cum sa procedez ca sa fie in regula.
Va multumesc.
B-)
Cel mai recent răspuns: crystyn37 , utilizator 12:03, 23 Aprilie 2011
o puteti face si in scris, insa la solicitarea paratului (daca i s-a comunicat cererea de chemare in judecata), instanta va poate obliga la plata unor cheltuieli de judecata
Daca este vorba de renuntare la judecata ea poate fi facuta prin cerere scisa sau verbal in sedinta.
Daca este vorba de renuntare la un drept, ea se face numai in sedinta publica sau inscris autentic.
Atentie, in functie de stadiul procesului puteti plati cheltuieli de judecata.
Va multumesc pentru raspuns.
Procesul este pe civil si are primul termen la data de 3 mai 2011.
Acasa nu am primit nici o instiintare.
Vreau sa renunt la acest proces, sa nu mai fac parte din el .
Numai printr-o cerere si cu un act autentic(deci dat la notariat).Le depuneti.Daca s-a intrat in fond , platiti cheltuieli de judecata dar vad ca deabia veti avea primul termen , asa ca nu mai este cazul, nici macar sa intrebati paratul.nici sa platiti nimic.
Desi nu ati precizat ce calitate aveti in proces, e de presupus ca sunteti reclamant. Daca aveti aceasta calitate, atunci procedati cum ati fost sfatuit. Fiind la primul termen, renuntarea nu atrage cheltuieli de judecata. Dar poate ca obiectul procesului la care va referiti e o plangere impotriva unui proces-verbal de contraventie. In acest caz nu vad de ce ati renunta la judecata. Puteti cere judecata in lipsa. De fapt, puteti cere judecata in lipsa chiar daca obiectul procesului e altul. Renuntarea la judecata se justifica doar atunci cand sansele de reusita sunt zero. Daca credeti ca aveti sansa iar cheltuilelile de judecata nu sunt de speriat, atunci e preferabil sa continuati judecata in lipsa. Trimiteti un inscris in acest sens la judecatorie.

Alte discuții în legătură

Renuntare la judecata ivanka82 ivanka82 Buna ziua, as dori sa stiu cum pot renunta la judecata. Tatal meu a dechis in 2007 un proces de iesire din indiviziune pentru un teren care are titlu de ... (vezi toată discuția)
Recurs proces civil Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Care este temeiul legal de renuntare a reclamantului la un recurs intr-un proces civil?Cererea se poate face la notar?Mentionez ca in faza de recurs partile au ... (vezi toată discuția)
Care e procedura de retragere din dosar ? rafaels rafaels [b]daca unul dintre reclamanti doreste sa se retraga, cum se procedeaza...... depune o cerere?[/b] (vezi toată discuția)