Buna ziua, as dori sa stiu cum pot renunta la judecata. Tatal meu a dechis in 2007 un proces de iesire din indiviziune pentru un teren care are titlu de proprietate comun pentru toti fratii, care in prezent se judeca la Curtea de Apel Bucuresti. In urma decesului tatalui meu, procesul s-a suspendat 1 an de zile pentru a face succesiunea, ca unic mostenitor, iar acum a fost repus pe rol, urmand a avea infatisare la tribunal in scurt timp.
Am facut succesiunea, fara a include acest titlu de proprietate si as dori sa renunt la judecata. Am inteles ca trebuie sa fac o cerere de renuntare la judecata, ma puteti ajuta cu un model? Cand si unde trebuie depusa aceasta cerere?
Trebuie sa ma prezint la infatisare pentru a confirma ca renunt la judecata?
Daca tatal meu era reprezentat de avocat, poate acesta sa prezinte cererea la termen in locul meu?
Daca tatal meu este cel care a deschis procesul, sunt obligata la plata cheltuielilor de judecata?
Multumesc.
Cererea de renuntare se poate face verbal in fata instantei sau printr-un inscris autentic. Avocatul nu poate prezenta cererea de renuntare la judecata verbal.
Daca celelalte parti solicita cheltuieli de judecata veti fi obligata la plata lor.
DOMNULE PREªEDINTE,
Subsemnatul(a) ..............., domiciliat(ă) în ..................,
Reclamant(ă) în procesul civil ce formează obiectul dosarului nr. ......... cu termen de judecată la data de ............, pârât(ă) fiind .................
În temeiul art. 246 C. proc. civ., declar că RENUNŢ LA JUDECATÃ, şi vă rog să constataţi acest lucru printr-o încheiere dată fără drept de apel.
Data depunerii
................
Semnătura,
..........
Inscris autenti = declaratie data in fata notarului public prin care mentionati expres ca renuntati la judecata
Da, cererea de renuntare la judecata o puteti depune la registratura instantei ... mentionati in cerere numarul dosarului si urmatorul termen de judecata.
Revin cu o noua nelamurire. M-am prezentat la termen si am solicitat verbal renuntarea la dreptul pretins, respectiv la teren, insa instanta a dat un nou termen pentru a se discuta dreptul la care se renunta. La al doilea termen am venit cu cerere scrisa pentru renuntare la actiunea de iesire din indiviziune si la dreptul de proprietate asupra cotei indivize mentionate in actiune. Instanta a dat urmatoarea solutie:
Admite recursurile. Modifică decizia recurată, în sensul că ia act de renunţarea reclamantei la dreptul material la acţiunea de ieşire din indiviziune. Păstrează dispoziţia privind admiterea apelului din decizia recurată. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică.
Ce inseamna acest lucru?
Nu trebuia sa se termine procesul odata ce unicul reclamant renunta la dreptul pretins si sa se anuleze hotararile anterioare?
Multumesc.