avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pot sa imputernicesc un frate sau o sora pentru a ma ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pot sa imputernicesc un frate sau o sora pentru a ma reprezenta in dosar? Procura trebuie incheiata la un birou notarial?

Buna seara,
Sunt recurent intr-un dosar civil. La primul termen de judecata nu pot fi prezenta. Ce pot face in acest caz? Pot sa imputernicesc un frate sau o sora pentru a ma reprezenta in dosar? Procura trebuie incheiata la birou notarial? Care este procedura?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 08:18, 6 Aprilie 2012
Da, procura trebuie sa fie in forma autentica, desi C.pr.civ. prevede doar forma inscrisului sub semnatura legalizata (art.68 c.pr.civ.)
buna ziua
procura la notar
In dosarul civil eu sunt recurent iar parintii mei sunt intervenienti (intimati in recurs). Daca merge in instanta unul din parintii mei si solicita termen pentru angajare avocat este posibil ca instanta sa acorde aceasta solicitare? Tatal meu este parte in dosar.
Cu stima
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
Nina1, utilizator
Nina1 a scris:

Sunt recurent intr-un dosar civil. La primul termen de judecata nu pot fi prezenta. Ce pot face in acest caz?


Puteti depune prin registratura Tribunalului unde se judeca recursul o cerere prin care solicitati un termen pentru aparare.
Daca aveti avocat angajat, prin contractul pe care-l semnati cu acesta, avocatul "va apara si va reprezinta" in proces, deci nu aveti nevoie de alt reprezentant prin procura la notar, si nici nu mai este obligatorie prezenta dvs.
Oricare dintre parti, inclusiv intervenientii, pot solicita, la primul termen, un nou termen pentru angajare aparator.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
Nu am avocat care sa ma reprezinte. Tocmai din acest motiv la primul termen de judecata vreau sa solicit un termen pentru angajare avocat. Eu nu pot merge la primul termen de judecata. Parintii mei au fost intervenienti in dosar pe fond. Acum pe recurs sunt trecuti ca si intimati.
Poate tatal meu sa mearga in instanta si sa solicite termen pentru angajare avocat?
Aveti un model de Cererea de amanare termen ce trebuie depusa la registratura tribunalului?Se poate trimite prin posta?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Angajare aparator feel feel Recurs contra unei contestatii in anulare. Inainte de primul termen, poate recurentul solicita un nou termen pentru angajare aparator daca 1. in prima ... (vezi toată discuția)
Recurs suspendat cosminghe cosminghe Buna ziua, Intr-un proces care il am cu un asociat ( procedura insolventei- societate cu raspundere limitata) dosarul s-a aflat pe fond ... (vezi toată discuția)
Probleme concluzii in instanta miki70_is miki70_is Am un proces pe rol la tribunal,respectiv recurs având ca obiect partaj judiciar,iesire din indiviziune privind o suprafaţă de teren.Eu reprezint pe mama ... (vezi toată discuția)