avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitude(dovezi false, conflict intre vecini)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitude(dovezi false, conflict intre vecini)

Buna ziua,
Am un dosar pe rol pentru granituire si drum de servitude. Cand am deschis actiunea am depus la dosar: copie T.P., planul parcelar de la primarie in care nu apare nici un drum. Intre timp am facut rost si de cel de la OCPI (este la fel ca cel de la primarie), dar avocata a spus ca nu are rost sa il depun si pe acela. As vrea sa stiu ce sanse am de a castiga servitudea, daca avocata mea nu a contestat dovezile false pe care le-a depus partea adversa (adresa de la primarie precum ca acolo esista drum de 50 de ani, declaratiile a 3 persoane (o ruda si ceilalti 2 desi au spus ca sunt vecini cu mine nu au nici macar teren in zona) , fotografii scoase la imprimanta care nu sunt facute pe strada care se afla terenul in litigiu). Mai pot fi contestate? La inceput avocata spunea ca le vom face plangere penala celor care au dat declaratii, dar acum spune ca nu are rost pentru ca oricum nu se va lua in calcul decat expertiza care va fi facuta la fata locului. Este adevarat? Dupa ce a depus la dosar declaratiile, avocatul paratului a spus ca se opune probatoriului cu martori. Este normal? Dovezile se pot depune la dosar pe toata perioada procesului? Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:07, 22 Aprilie 2011
In desfasurarea procesului exista un termen la care instanta incuviinteaza probatoriile - acte, martori, expertize, interogatorii si fixeaza termen pentru administrarea acestora.
Partile se pot opune incuviintarii anumitor probe, dar cu o motivare temeinica.
Expertiza care se va efectua nu este singura proba care va fi luata in calcul. Instanta va analiza toate probele existente la dosar (inscrisuri,declaratii martori, raspunsuri la interogatorii, etc. ) si, in functie de acestea va pronunta solutia.
In cazul in care considerati ca numite probe care au fost administrate nu corespund adevarului (ex. declaratii martori sau adresa de la primarie) depuneti la dosar dovezi care sa infirme cele constatate.
Depuneti la dosar toate actele pe care le detineti referitor la dosarul respectiv, inclusiv planul de la OCPI.
Drumul , daca exista trecut in adresa de la primarie, inseamna ca apartine domeniului public al statului, respectiv al unitatii teritorial administrative de care apartineti. Bunurile care apartin domeniului public-respectiv drumul de care vorbiti, ar trebui sa apara ca existent in declaratiile facute in MONITORUL OFICIAL.-HOTARAREA DE GUVERN privind atestarea domeniului public al judetului......(din care faceti parte), localitatea respectiva.
Expertul va verifica toate actele,depuse la dosar(are dreptul de acces la dosar)si isi va putea da seama daca este vorba de un drum sau altul.,dupa cum relatati.
Plangerea penala o puteti face doar daca este f.bine documentata.Asteptati sa vedeti ce va spune expertul, aveti dreptul sa depuneti obiectiuni.Ca sa fie martori, nu este nevoie ca respectivii sa fie vecini sau sa aiba teren in apropriere, doar daca folosesc si ei acelasi drum de servitute.
De altfel, acesta ar trebui sa fie inscris si in Cartea funciara, ca fiind sarcina a unui teren in favoarea altor terenuri-deci sa aiba nr.cadastral.Se poate ca pe planul parcelar al primariei sa nu apara, acestea fiind facute de mult si neactualizate(asa sunt majoritatea planurilor din primariile noastre).
Nu ati fost prea explicit-avocatul a depus la dosar declaratiile ?.Acestea se iau in fata judecatorului, se semneaza. iar avocatul nu se mai poate opune dupa ce au fost aprobate ca proba si mai ales au fost si luate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire si drum de servitute (conflict intre vecini) nelyiuly nelyiuly Buna ziua. Am o mare problema si nu stiu cum sa o rezolv, sper din suflet sa primesc un sfat de la dumneavoastra care sa imi fie de ajutor. Am un proces pe rol ... (vezi toată discuția)
Raportul de expertiza a fost falsificat dogarudobra dogarudobra atat concluziile cat si 3 din cele 5 planuri parcelare intocmite de exp nu corespund intre ele acesta nu s-a folosit de schitele depuse la dosar, ci a depus ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva incheierii de carte funciara maarian maarian am solicitat OCPI Bucuresti inscrierea in CF a dreptului de proprietate asupra unui teren desi in documentatie am respectat intocmai adancimea terenului ... (vezi toată discuția)