avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare pãrți sociale SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare pãrți sociale SRL

Bună ziua,

Sunt angajat într-o societate comercială cu răspundere limitată, firmă în care dețin 10 părți sociale, care reprezintă 10% din capitalul social al acestei societăți. Din anumite motive, mi-am dat demisia și o să-mi continui activitatea la o altă firmă.

Întrebarea mea este: Administratorul firmei, asociatul care deține restul de 90% din acțiuni, are posibilitatea de a-mi dizolva părțile mele sociale, sau are posibilitatea să le reducă, în cazul în care implicarea mea nu va mai exista?

Precizez faptul că această companie are niște datorii. Pot fi tras la răspundere pentru acestea? Ar fi mai bine să cesionez acțiunile, în cazul în care aceste datorii ar fi mari?

Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: armadillo , utilizator 21:51, 21 Aprilie 2011
Nu exista notiunea de dizolvare a partilor sociale.
Pentru orice modificare asociatul dvs este obligat sa convoace AGA.

Daca nu sunteti si administrator si daca nu ati fost implicat in conducerea societatii nu veti fi tras la raspundere.

In situatia in care nu va intelegeti cu asociatul si nu mai doriti sa va implicati in aceasta societate puteti sa cesionati partile sociale pe care le detineti.
Mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din functia de administrator ghitta ghitta Sunt aministrator(cu drepturi depline) si asociat la o societate.Din pacate nu ne intelegem prea bine cu asociatul,fapt pentru care am propus de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Srl cu dobitoci CrisaKK CrisaKK Buna seara, Ma numesc Cristel Karamanoukian si va rog mult sa-mi dati un sfat. Sunt asociata intr-un SRL, in cote egale, cu doua persoane (sot&sotie). ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat Septimiu Bujgoi Septimiu Bujgoi buna ziua. ma confrunt cu o situatie oarecum generala, insa nu prea stiu ce sa fac. intr-un srl sunt trei asociati fiecare cu cota egala de actiuni. toti au ... (vezi toată discuția)