avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiune in pretentii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiune in pretentii

Dupa primirea hotararii la judecarea in fond, pot introduce o actiune in pretentii astfel incat sa completez ceea ce nu-mi convine la hotararea primita ?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:22, 22 Aprilie 2011
miniona20 a scris:

Dupa primirea hotararii la judecarea in fond, pot introduce o actiune in pretentii astfel incat sa completez ceea ce nu-mi convine la hotararea primita ?

Ce inseamna pentru dvs. "a completa"?
Pe "limba noastra" :) insemna a cere instantei sa se pronunte si asupra acelui CEVA (capat de cerere principal sau accesoriu etc.) care A FOST CERUT dar instanta a omis sa se pronunte si cu privire la acest ceva cerut (ma exprim astfel pentru ca nu ati oferit amanunte si n-am de unde sa le ghicesc). In acest caz trebuie ceruta COMPLETAREA hotararii in acelasi termen in care se poate declara calea de atac.

Daca instanta s-a pronuntat asupra acelui ceva cerut, dar nu va convine (adica aveti de formulat critici cu privire la solutia data acelui capat de cerere) atunci trebuie declarata calea de atac.

Mare atentie. "Drumul" trebuie bine ales, caci daca criticati pe calea completarii si viceversa (cereti completare in calea de atac) ...va rataciti (nu veti obtine ceea ce doriti, chiar daca aveti "dreptate"). Aici nu-i ca pe cai de munte. Nu veti ajunge niciodata in varf daca nu o luati pe unde trebuie.

Daca nu s-a cerut acel ceva, atunci ar putea fi cerut pe cale separata (alta actiune).
Nu poate fi criticata solutia pentru ca NU s-a dat ce NU s-a cerut. Si nici nu se mai poate cere in calea de atac ceea ce NU s-a cerut la fond. (sau ...ma rog, de cerut se poate cere, dar e ca si cum v-ati raci gura de pomana, caci de obtinut nu se va obtine).

Era mai bine daca n-ati fi dat si ceva amanunte ca sa ne putem exprima si noi in concret.
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta respinge cererea de chemare in judecata, insa se pronunta doar pe un capat de cerere geo-vem geo-vem Am avut doua capete de cerere la un fond contencios si instanta nu sa pronuntat decat pe unul singur respingandumi cererea ,iar pe al doilea nici un cuvant ... (vezi toată discuția)
Actiune cu doua capete de cerere principale solutionate printr-o singura hotarare dar atacabile diferit . instanta a calificat o singura cale de atac pentru toata hotararea. ce se va intampla? fnik fnik Se formuleaza o singura actiune cu 2 capete principale de cerere. Prin hotarare, instanta de fond se pronunta cu privire la fiecare capat de cerere, cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot solicita îndreptarea erorii efectuate de instanță privind calculul la plata cheltuielilor de judecată pe care pârâtul trebuie să mi le plătească? _Alin_ _Alin_ Cum se procedeaza repararea erorii cauzate de instanta la plata cheltuielilor de judecată? Mentionez ca in momentul cand am introdus actiunea in judecată, ... (vezi toată discuția)