avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... O dispozitie emisa conform Legii nr. 10/2001 poate fi ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

O dispozitie emisa conform Legii nr. 10/2001 poate fi atacata la judecatorie?

Iata o speta care o supun atentiei. Un proprietar din Bucuresti a primit Dispozitia de restituire in natura pentru un imobil al carui chirias il cumparase la legea 112. Prin sentinta judecatoreasca contractul de vanzare cumparate a fost anulat. Primaria a fost obligata printr-un alt proces sa emita dispozitie motivata. Primaria a retrocedat imobilul in natura. Fostul chirias a atacat Dispoyitia la Tribunalul Bucuresti dar cererea a fost respinsa ca inadmisibila.
Ulterior chiriasul a chemat in judecata Primaria Bucuresti si noul proprietar cerand anularea dispozitiei. A inaintat cererea la Judecatoria Sector 1 si aceasta a fost pusa pe rol ca speta de contencios administrativ si fiscal
Iata inregistrarea pe siteul noulportaljust.ro

????/299/2008 alte cereri anulare dispoziţie Contencios administrativ şi fiscal Fond

Intrebare
1. Este Judecatoria competenta sa judece un proces de Legea 10/2001 ?
2. O poate face sub acoperirea de alte cereri contencios administrativ si fiscal?
3. Are autoritate de lucru judecat ceea ce Tribunalul a respins pentru acelasi reclamat ssi acelasi parat si aceeasi speta?
4. Poate fi atacata o Dispozitie de Primar la Legea 10/2001 la Judecatorie de catre fosutl chirias =D>?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 16:45, 21 Aprilie 2011
Buna ziua!
raspuns :
1. Da , este vorba despre atacarea unei dipozitii emise de primar , caz in care competenta apartine instantei de contencios administrativ .
2. Da .
3. Nu , pentru ca nu mai este acelasi obiect in cauza .
4. Da .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare dispozitia primarului Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Buna ziua! Ma aflu in fata unei spete destul de interesante. In anul 2005, primarul a emis o dispozitie de reconstituire a dreptului de proprietate in ... (vezi toată discuția)
Declinare de competenta in favoarea tribunalului bucuresti cristiano73 cristiano73 Solutie: declina cauza în favoarea Tribunalului Bucureşti - Secţia civlă .Cazul se judeca la Arad.Caz:-anulare act emis de autorităţi publice locale 4890 ... (vezi toată discuția)
Acþiune în contencios administrativ a hcl; pârâþi; plângere prealabilã stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m În data de 16.02.2011 am fost nevoit sa platesc o \"[b]taxa de deblocare[/b]\", taxa impusa prin \"[b]Proces verbal constatator[/b]\", act întocmit de ... (vezi toată discuția)