avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard

Buna ziua,
Vecinul meu doreste sa construieasca un gard care desparte proprietatile noastre,iar cheltuielile vor fi suportate doar de el. El zice ca casa noastra a fost ridicata chiar la limita de proprietate si la constructie nu s-a respectat acel 60 cm (constructie din anii 1950). In cazul in care nu cadem de comun acord fata de aceea limita cum sa procedez? Sa-i cer sa faca masuratori? Cine plateste aceste lucrari?
Va multumesc.
Tiberiu
Cel mai recent răspuns: Bossde_Boss , utilizator 17:21, 21 Aprilie 2011
Buna ziua.
Comform legii gardul ce separa doua proprietati este parte comuna si trebuia sa participati si dumneavoastra si la gard .
Daca doriti faceti d-voastra masuratorile sau cel putin mergeti pe la primarie si uitativa prin acte ca poate vecinul are dreptate.
Mai bine cadeti la intelegere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard intre vecinatati teocris72 teocris72 buna ziua,as dori sa stiu daca vecinul nu are acordul meu pentru constructia gardului intre vecinatati,trebuie sa construiasca la 60 cm in interiorul ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de constructie a unui gard din bca sa desparta 2 propietati cretumarius57 cretumarius57 Prin lege o constructie trebuie sa se realizeze la 60 cm fata de imobilul vecinului.Intreb,daca vecinul a construit o camera a imobilului in 2003 fara ... (vezi toată discuția)
Gard scump silvia p silvia p Buna seara,intrebarea mea este daca un vecin care tine cu tot dinadinsul sa sicaneze un alt vecin il poate obliga pe acesta sa participe la cheltuielile ... (vezi toată discuția)