avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretul corect
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretul corect

Va salut,
Va pun o intrebare la care desigur se poate raspunde destul de subiectiv si relativ.
Care considerati ca ar fi onorariul rezonabil pe care un avocat sa-l perceapa pentru reprezentare in Apel ,intr-un dosar in care am calitatea de parat.Obiectul dosarului este o actiune de revedincare a unui garaj achizitionat pe baza Legii 112/1995. Litigiul dureaza de 11 ani,am castigat pana acum de 9 ori in fata a noua instante.
Fara sa tina seama de autoritatea de lucru judecat,instanta a admis in prezent cererea reclamantului,care a uzat de o stratagema:nu a mai cerut anularea titlului meu de proprietate ci compararea titlurilor.Acum,pentru prima oara am pierdut,cu toate ca expertiza a stabilit ca garajul nu a apartinut vreodata reclamantului!
Deci,luand in considerare aceste date si faptul ca obiectul litigiului este doar un garaj,nu o locuinta,asadar valoarea pricinii este una modesta,ce suma ar fi rezonabila pentru ambele parti(client-avocat)ca onorariu?Pana acum mi s-au pretins sume ridicol de mari,pe principiul "Nu-i nebun cine cere,ci cine da"
Clasicele sume"rotunde".
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Artigas , utilizator 17:55, 24 Aprilie 2011
Nu a fost nici o stratagema, aceasta este actiunea ce trebuia promovata de la bun inceput . Cat priveste onorariu nu pot spune care ar fi acesta, dar pot spune ca eu numai din ce intuiesc si pot sa ma insel, nu as intra intr-un astfel de dosar pentru ca nu m-ati angaja atunci cand va voi spune ca nu aveti castig de cauza in fata fostului proprietar . Si, apropo, nu este autoritate de lucru judecat . Multa bafta!
Dar tocmai aici este chestiunea! Nu este vorba de fostul proprietar,ci de un pretins proprietar. Nu a putut face dovada ca exista identitate intre obiect,cauza si persoana.Repet,expertiza a stabilit clar si fara echivoc acest lucru,totusi instanta a admis cererea.Si atunci de ce considerati ca nu am sanse de castig? Contra argumentul ar fi 9 solutii favorabile la 1 nefavorabila! Aceasta daca luam in considerare faptele si dovezile,adica elementele fundamentale dupa care ar trebui sa se conduca Justitia. Daca privim lucrurile din punct de vedere al imperativului politic al zilei,Romania fiind o tara condusa de un regim de dreapta,marcat de cultivarea agresiva a clientelei si intereselor din aceasta zona politica,atunci pricipiile juridice si normele de drept nu mai au relevanta.(cum nu au mai avut nici in alte parti ale lumii in momente istorice similare).
Avand in vedere acest considerent(politic) ati facut predictia ca voi pierde procesul?
Am facut predictia numai pe considerente de ordin juridic si pe credinta ca nu se putea admite o actiune in revendicare daca nu s-a facut dovada ca este fostul proprietar sau mostenitorul acestora . Nu are relevanta de cate ori ati castigat dumneavoastra, va conta hotararea din recurs pana la urma in prezentul litigiu care are un cu totul alt temei de drept, ceea ce conduce la concluzia ca nu este autoritate de lucru judecat . Ca sfaturi : avocat obligatoriu specializat de cauze civile, proprietate ; dovediti ca nu este fostul proprietar sau ca nu exista identitate intre imobilul detinut de acesta si cel detinut de dumneavoastra, si incercati sa vedeti daca puteti sa va folositi de puterea de lucru judecat si nu este acelasi lucru cu autoritate de lucru judecat, adica de efectul juridic hotararilor anterioare irevocabile fata pre prezentul litigiu cu privire la dezlegarea problemelor de fapt .
Multa bafta!
daca dvs stiti atat de bine sa va motivati cauza de ce mai aveti nevoie de un avocat sa va reprezinte? faceti-va apararile singur!
Remarc o unda de ironie in mesajul dvs.,sau mi se pare mie? De unde ati tras concluzia ca eu aici imi motivez cauza? Am facut doar o trecere in revista a ciclului procesual prin care am trecut cu acest litigiu,expunand si cateva particularitati ale acestei spete. Apelul motivat ar fi recomandabil sa-l formuleze un avocat.Tocmai aceasta era(si este!) si intrebarea mea,care nu si-a gasit inca un raspuns: Care ar fi,desigur ca estimare orientativa,onorariul pe care l-ar percepe un avocat pentru un asemenea caz(am expus datele) avand in vedere o suma care sa fie rezonabila si pentru unul si pentru celalalt?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare va0202 va0202 Buna ziua, In cazul in care sunt concediat si consider ca sunt nedreptatit cum trebuie sa procedez ca sa contest decizia? (vezi toată discuția)
Am o nelamurire !!! vladimir.danciu vladimir.danciu Buna dimineata.Va rog sa-mi spuneti cum pot actiona in judecata (litigiu de munca) pe fosta patroana unde am lucrat ca sa pot sa-mi recuperez salarul pe ... (vezi toată discuția)
Cenzurarea onorariilor avocatiale de catre instantele de judecata SIMBOTIN REMUS - Cabinet de Avocat si Mediator - Brasov, Romania SIMBOTIN REMUS - Cabinet de Avocat si Mediator - Brasov, Romania Ce parere aveti despre acest subiect? Mai ales in procesele in care ne judecam in contradictoriu cu statul roman sau in contradictoriu cu autoritatile ... (vezi toată discuția)