avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE cu preaviz/Concediu Medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE cu preaviz/Concediu Medical

Buna ziua, dupa o luna de munca in cadrul unei societati, mi s-a explicat ca nu isi mai permit sa ma tina, si ca, pentru ca "lucrurile sa iasa frumos", este mai bine sa imi dau demisia. Mi-au spus ca nu au cu ce litera sa ma concedieze daca nu vreau sa imi dau demisia.
Inca nu am scris demisia, si a intervenit un concediu medical care nu i-a incantat deloc, ei asteptand de a 2-a zi demisia mea. Concediul meu dureaza pana pe data de 2 Mai. As dori sa stiu daca le pot trimite demisia mea prin posta-recomandata, din timpul concediului cu data de 2 mai, cand ar fi trebuit sa imi incep activitatea.
Daca are vreo relevanta, am mentionat ca nu plec fara preaviz, dupa cum este stipulat in CIM.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 22 Aprilie 2011
Puteti, sigur, daca asta va doriti!
Multumesc pentru raspuns. Inca o intrebare daca se poate: angajatorul mi-a spus ca imi da banii pentru preaviz, ca sa nu mai vin la munca cele 15 zile; mie , sincer, imi convine situatia, dar se poate ca acesta sa imi inmaneze banii si apoi sa imi incheie contractul de munca prin absenta nemotivata?
Cu toate ca exista aceasta posibilitate , totusi este o contradictie .. preavizul este platit , dar dvs figurati ca fiind absenta nemotivata.

Solicitati angajatorului sa va dea in scris ca pe perioada de preaviz nu este nevoie de prezenta dvs la locul de munca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie dupa incetarea concediului de crestere a copilului kardia kardia Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea probl.La anu in luna august mi se termina concediul de crestere a copilului si trebuie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Daca nu respect preavizul.. maryan84_bml maryan84_bml lucrez la un restaurant si un amic mi-a propus sa plecam impreuna la munca in italia. la actualul loc de munca am contract de munca pe o perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - probleme la locul de munca Olaru92 Olaru92 Buna ziua, Am o problema la actualul loc de munca. Am vrut sa imi dau demisia din concediu de odihna iar aceasta mi-a fost refuzata,ulterior am revenit la ... (vezi toată discuția)