avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie dupa incetarea concediului de crestere a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie dupa incetarea concediului de crestere a copilului

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea probl.La anu in luna august mi se termina concediul de crestere a copilului si trebuie sa ma intorc la servici.Copilul meu face 2 ani pe 10 august,iar de a 2 a zi eu treb sa incep serv.Eu de a 2 a zi vreau sa-mi dau demisia pentru ca nu am cu cine lasa copilul si ,ce e cel mai important,nu vreau sa mai vin la servici in perioada preaviz pt ca am probleme cu seful.
Intrebarea mea este daca exista posibilitatea sa nu mai fie nevoie sa ma duc DELOC in perioada preaviz pentru ca seful meu nu vrea sa ne intelegem omeneste?
Ar trebui sa-mi dau demisia cand sunt inca in concediu de crestere a copilului,inainte sa expire acesta?
Multumesc foarte mult pentru ajutor si amabilitate.
Cel mai recent răspuns: kardia , utilizator 12:13, 2 Septembrie 2010
Puteti sa solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.
In acest caz , nu se acorda preaviz.
Si daca nu e de acord seful meu si vrea sa vin la munca doar pentru simplul fapt ca stie ca nu am cu cine lasa copilul,ce pot face?
Altfel nu se poate,nu pot scapa de aceasta perioada preaviz decat prin acordul ambelor parti?
Si o alta intrebare,in preaviz pot sta cate ore minim pe zi la servici?Adica dupa 2 ore pot pleca acs?
Multumesc
Daca va dati demisia , in preaviz timpul de munca va fi cel care este cuprins in c.i.m. ... de exemplu, daca aveti un c.i.m. cu norma intreaga atunci veti sta la munca 8 ore/zi.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Pana la anul poate seful se face mai bun sau vine altul.
2. Cu doua zile inainte de a setermina CCC va duceti la angajator faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. In acelasi timp faceti si o cerere de incetarea a CIM cu acordul ambelor parti (art.55b din Codul muncii).
4. Daca angajatorul nu este de acord puteti lipsi nemotivat si o sa va concedieze pentru absente nemotivate. Dar tot pentru el este mai dificil pentru ca aceasta concediere este mai greoaie pentru el si mai complicata din punct de vedere procedural.
Multumesc ffffffffff tare

Alte discuții în legătură

Probleme cu demisia bogdan89 bogdan89 Buna ziua.Chiar ieri i-am zis sefului ca vreau sa imi dau demisia si nu vreau sa mai stau in preaviz.Dupa cum zice el terbuie sa stau 20 de zile in preaviz ... (vezi toată discuția)
Data afara la litera i, ce sanse mai am de angajare? kardia28 kardia28 Buna ziua.Urmeaza sa fiu data afara la litera i pentru ca am avut \" norocul \" sa am o sefa cosmar: urmeaza sa mi se termine concediul de 2 ani de crestere a ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - despre demisie sau concediere. krisseftika krisseftika Buna seara. In situatia in care un angajat isi cauta si isi gaseste un alt loc de munca, cum trebuie sa procedeze - isi da demisia de la vechiul loc de munca, ... (vezi toată discuția)