avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data afara la litera i, ce sanse mai am de angajare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data afara la litera i, ce sanse mai am de angajare?

Buna ziua.Urmeaza sa fiu data afara la litera i pentru ca am avut " norocul " sa am o sefa cosmar: urmeaza sa mi se termine concediul de 2 ani de crestere a copilului si trebuie sa revin la munca.Nu voi reveni nici macar in preaviz ca nu am cu cine sa las copilul si sefa m-a amenintat ca abia asteapta sa ma dea afara la litera i.
Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti ce sanse mai am sa ma angajez sau sa evoluez intr-o viitoare companie -salarial si ca pozitie daca in trecut am fost data afara pentru ca am ales sa fiu mama.Multumesc f mult.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
kardia28, utilizator
Cel mai recent răspuns: kardia28 , utilizator 14:04, 26 August 2011
Buna ziua, mi se pare incorect punctul de vedere al sefei, dar si abordarea dvs. Se poate pleca si pe alta cale decat disciplinar, daca megeti cateva zile la lucru si faceti cerere de incetare prin acordul partilor, astfel si dvs aveti alte sanse la o noua angajare! Incercati sa vorbiti cu sefa si sa gasiti aceasta cale normala, daca se poate evident! Succes!
Va rog sa ma credeti ca nu am cu cine sa las fetita si "draga" mea sefa vrea sa stau in preaviz fix 20 zile ,nici mai mult nici mai putin sau ma da afara pe motive de indisciplina.
Nu am cu cine sa las copilul, bunicii nu sunt din aceeasi localitate si nu au cum sa stea cu el si cu altcineva nu am cu cine sa o las.Cererea prin acordul partilor o fac, dar sefa a zis ca o respinge, vrea numai cu preaviz ca stie ca nu pot veni.A uitat ca e si ea mama...
Astept cu interes un raspuns de la consilierii specializati de pe acest site.Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
kardia28, utilizator
Din pacate,nu vad decat posibilitatea inaintarii demisiei,cu respectarea perioadei de preaviz consemnate in cim ul dvs. si nu "cat spune sefa".Era bine daca puteati ajunge la o intelegere amiabila cu sefa dvs. pt. a renunta la perioada de preaviz.
Probabil ca daca nu va prezentati la lucru odata cu expirarea ccc,va va notifica in scris sa va prezentati la ancheta disciplinara ,iar daca nu va veti prezenta,fara a avea un motiv intemeiat si obiectiv,va urma concedierea dvs.pt. absentare nemotivata.(litera i nu mai exista in Codul Muncii,a fost inlocuita de prevederile art. 61.(a).)
Si daca ma prezint la ancheta cu un avocat si cu copilu de gat ca nu am cu cine sa il las acasa si ii explic de ce nu vin (oricum si in demisie scriu motivul) ce mai poate sa faca in continuare?Tot ma da afara la litera i sau ce va urma?Multumesc mult.
Se poate ajunge in final,fiind de fata si avocatul la intelegere ,sa renunte la preaviz si dvs. sa puteti demisiona.
Din pacate,dupa ce copilul a implinit varsta de 2 ani,si trebuie sa va prezentati nu exista masuri speciale de protectie,trebuie sa respectati programul si indatoririle ce va revin ,ca orice alt salariat din unitate.

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva cu art. 61 lit. a) maria.v maria.v M-am angajat pe 01.07.2005 semnand contractul colectiv de munca pe perioada determinata de 3 luni. In a treia saptamana am avut un conflict destul de urat cu o ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz dupa intoarcerea din concediu crestere copil 2 ani kardia28 kardia28 Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea sa ma ajutati cu un raspuns.Pe 9 oct fetita mea face 2 ani,pe 10 oct ar trebui sa ma intorc la servici,dar nu ma voi ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz.... MANDY' MANDY' Bună ziua,la data de 5.09.2016am fost angajată cu contract de muncă,după o perioada de 1luna in probă (plătită).... Între timp,eu am tot cerut o copie ... (vezi toată discuția)