avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii - despre demisie sau concediere.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii - despre demisie sau concediere.

Buna seara. In situatia in care un angajat isi cauta si isi gaseste un alt loc de munca, cum trebuie sa procedeze - isi da demisia de la vechiul loc de munca, sau este concediat de patron? In cazul demisiei, angajatul poate sa nu mai stea in cele 15 zile de preaviz, tinand cont ca la noul loc de munca trebuie sa se prezinte imediat?! Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:33, 29 Iulie 2010
1. Puteti sa va intelegeti cu angajatorul sa incetati CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) fara perioada de preaviz.
2. Daca aveti un alt loc de munca sigur, incheiati cu acel angajator CIM si absentati nemotivat de la vechiul loc de munca. Veti fi concediat pentru abateri disciplinare (absente nemotivate).
3. In cazul demisiei, daca nu va prezentati la locul de munca in perioada de preaviz se va considera tot lipsa nemotivata de la serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)
Demisia fara preaviz chirilatamara chirilatamara buna seara. in cu data de 1 august 2011, fiind fortata de sef mi-am bagat demisia altfel a spus ca nu imi da banii pe concediu.a fast direct satisfacut ca ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului de munca - drepturi pierdute valeriuciolan valeriuciolan noul angajator doreste inceperea colaborarii in timpul cel mai scurt(ex: de miine). ce metode de parasire a vechiului loc de munca am, astfel incit sa pot ... (vezi toată discuția)