avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca nu respect preavizul..
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca nu respect preavizul..

lucrez la un restaurant si un amic mi-a propus sa plecam impreuna la munca in italia. la actualul loc de munca am contract de munca pe o perioada nedeterminata si teoretic trebuie sa stau in preaviz 20 de zile. insa as vrea sa nu stau in preaviz pt ca peste 5 zile trebuie sa plec in afara? ce poate face angajatorul? ce inseamna inchiderea pt nerespectarea perioadei de preaviz?
Cel mai recent răspuns: elenaroxana9233 , utilizator 11:05, 12 Septembrie 2011
Incercati sa ajungeti la o intelegere,poate va inceteaza contractul cu acordul partilor,cf art 55b,in felul acesta nu mai este nevoie sa raspectati un preaviz
am incercat insa nu vrea sa inteleaga. a zis ca trebuie sa stau in preaviz . i-am explicat ca plec in afara dar nu e de acord pt ca treb sa caute un alt angajat .. ce pote sa faca daca totusi nu stau in preaviz? am auzit ceva de litera i insa daca ma angajez in alta parte nu declar ca am lucrat si aici si nu are de unde sti alt angajator daca am avut sau nu incheiat vreun contract cu litera i sau
1. Daca nu va intelegeti cu angajatorul puteti sa lipsiti nemotivat si sa plecati si sa incheiati un alt CIM in alta parte.
2. - Nu vi se va intampla nimic rau.
- Angajatorul va constata ca lipsiti nemotivat si o sa va concedieze (disciplinar) cu art.61, lit.a) din Codul muncii.
- Acest articol nu va interzice sa lucrati in orice alt loc de munca (lit.i de care vorbiti dvs. nu mai exista acum, era in fostul Cod al muncii, valabil pana in 2003).
am si eu o rugaminte...am lucrat la o casa de pariuri sportive...mi-am dat demisia si nu am stat in preaviz....am vrut sa ma angajez in alta parte si mi-au cerut decizia incheierii contracului de la fostul loc de munca..problema este ca cei de la fostul loc de munca nu mi-au scris pe decizie ca am absente nemotivate mi-au scris cu totul altceva....ca nu am anuntat lipsa din gestiune a unei sume de bani...le-am spus asta celor care trebuiau sa ma angajeze si au zis ca le pare rau dra nu ma pot angaja din cauza a ce scrie in decizie..ce pot sa fac?problema e ca ceea ce au scris ei nu este adevarat..probabil au vrut sa se razbune pe mine ca nu am stat in preaviz...multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi este acceptata demisia fara preaviz madalinastoian madalinastoian Buna seara, in momentul de fata lucrez la o companie, avand fuctia de consultant vanzari. Deoarece mi-am gasit un job in domeniul pe care am terminat studiile ... (vezi toată discuția)
Ce probleme implica pe viitor o demisie fara preaviz? avram1977 avram1977 Buna ziua , Va rog daca puteti sa ma ajutati sa-mi raspundeti la o problema de a mea. Mi-am dat demisia si nu mai vreau sa stau in preaviz ,nu ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Lichidarea la zi geo172 geo172 MOMENTAN LUCREZ INTR-O FABRICA,MUNCITOR NECALIFICAT.SUNT ANUL TREI LA TURISM SI RECENT MI-AM GASIT UN POST DE RECEPTIONER LA UN HOTEL,DOMENIUL MEU.PESTE DOUA ... (vezi toată discuția)