avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu mai am contract de munca valabil, dat ma obliga sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu mai am contract de munca valabil, dat ma obliga sa muncesc 16 ore/zi, ma ameninta ca ma da afara, daca nu lucrez, etc.

Fapte:
1. Am contract de munca expirat, neprelungit.
2. Ar trebui sa lucrez 6 ore, ma obliga sa lucrez 16, dar ma plateste 6.
3. Daca vreau sa plec macar dupa 8 ore, ori ma ameninta ca ma da afara, ori pretinde sa merg pe teren, ca agent de vanzari.
4. Mi s-a promis un salar, plus bonusuri, dar a inclus bonurile de masa in salariu, in acest fel diminuandu-l.
5. Ex: ma obliga sa merg sambata la serviciu, program contractual de 6 ore, "ca in timpul saptamanii" (a se intelege 16 ore).
6. Se falsifica pontajul.
7. Deplasari la puncte de lucru, la mare distanta de casa, la "ordin", fara pontaj, fara sa accepte justificari legate de program de lucru incheiat, pe ziua respectiva, familie, drept la viata privata, etc.
(Cele de mai sus sunt valabile pentru toti colegii mei, nu doar pentru mine)

Ce m-ar interesa:
1. Ce trebuie sa fac si cui ma adresez pentru a semnala aceasta situatie?
2. Inscrierea intr-un sindicat este o solutie? As gasi sprijin?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 22 Aprilie 2011
Cred ca ar trebui sa va adresati ITM-ului
Inspectoratul Teritorial de Munca este un organ de specialitate aflat in subordinea Inspectiei Muncii, care controleaza aplicarea unitara a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca la toate persoanele juridice si fizice din sectorul public, mixt, privat si alte categorii de angajatori, cu exceptiile prevazute de lege.
Asadar, puteti sesiza fie ITM-ul , fie Inspectia Muncii.

Daca este un sindicat aservit angajatorului , atunci mari sanse pentru a va sprijini nu gasiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii crissty15 crissty15 Buna ziua, Am si eu cateva intrebari care ma nedumeresc si nu stiu cum sa actionez. Care sunt atributiile unui ITM ? Nu are obligatia sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Cum pot fi angajatorii determinati d.p.d.v. legal sa respecte prevederile codului muncii MCM1967 MCM1967 Stimați colaboratori, Sunt agent de securitate în cadrul unei firme de profil și cu permisiunea dvs. aș dori să mă lămuresc ... (vezi toată discuția)
Cum reclamam angajatorii ca nu respecta drepturile angajatilor? damici damici Cum reclamam angajatorii ca nu respecta drepturile angajatilor?..si ce sanse avem ca sa fie sanctionati? (vezi toată discuția)