avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atributii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atributii

Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari care ma nedumeresc si nu stiu cum sa actionez.
Care sunt atributiile unui ITM ?
Nu are obligatia sa raspunda sesizarilor facute?
Despre pontajul la firme unde se pot face sesizari?
Daca in pontajul adus la semnat de catre administratori nu apar toate zilele in care am lucrat, ce se intampla daca nu semnez pontajul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:32, 19 Mai 2015
Inspectoratul Teritorial de Munca este un organ de specialitate aflat in subordinea Inspectiei Muncii, care controleaza aplicarea unitara a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca la toate persoanele juridice si fizice din sectorul public, mixt, privat si alte categorii de angajatori, cu exceptiile prevazute de lege.

Institutiile si autoritatile publice sunt obligate sa raspunda in termen de 30/45 de zile de la data inregistrarii petitiei.

Neregulile in legatura cu pontajul pot fi semnalate ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu restituirea cartii de munca june_x25 june_x25 Daca angajatorul este o institutie de stat ( sau partial de stat), care nu are inregistrate contractele de munca la ITM, iar cartile de munca se tin la sediul ... (vezi toată discuția)
Cum reclamam angajatorii ca nu respecta drepturile angajatilor? damici damici Cum reclamam angajatorii ca nu respecta drepturile angajatilor?..si ce sanse avem ca sa fie sanctionati? (vezi toată discuția)
Nu mai am contract de munca valabil, dat ma obliga sa muncesc 16 ore/zi, ma ameninta ca ma da afara, daca nu lucrez, etc. congres congres Fapte: 1. Am contract de munca expirat, neprelungit. 2. Ar trebui sa lucrez 6 ore, [b]ma obliga sa lucrez 16, dar ma plateste 6[/b]. 3. Daca vreau sa plec ... (vezi toată discuția)