avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum reclamam angajatorii ca nu respecta drepturile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum reclamam angajatorii ca nu respecta drepturile angajatilor?

Cum reclamam angajatorii ca nu respecta drepturile angajatilor?..si ce sanse avem ca sa fie sanctionati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 11 Mai 2011
Sesizati inspectoratul teritorial de munca de care apartineti ... acestia au competenta de a verifica daca cele sesizate corespund realitatii si in caz afirmativ au competenta de a sanctiona acesti angajatori.
damici a scris:

Cum reclamam angajatorii ca nu respecta drepturile angajatilor?..si ce sanse avem ca sa fie sanctionati?



Inspectoratele Teritoriale de Munca sunt organe de specialitate aflate in subordinea Inspectiei Muncii, care controleaza aplicarea unitara a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca la toate persoanele juridice si fizice din sectorul public, mixt, privat si alte categorii de angajatori, cu exceptiile prevazute de lege.
Prin urmare, va puteti adresa fie ITM-ului in a carui raza isi are sediul social angajtorul, fie Inspectiei Muncii - for superior ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere penala pentru neinregistrarea contractului de munca la itm giuseppe07 giuseppe07 Care sunt articolele de lege prin care Administratorul poate fi trans la raspundedre pentru neinregistrarea la ITM a contractului de munca si efectuarea ... (vezi toată discuția)
Atributii crissty15 crissty15 Buna ziua, Am si eu cateva intrebari care ma nedumeresc si nu stiu cum sa actionez. Care sunt atributiile unui ITM ? Nu are obligatia sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Neplata salarului PantaLucian PantaLucian unde pot gasi si eu un model de plangere pentru neplata salariului de catre angajator ? (vezi toată discuția)