avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... ca micro nu angajez in 60 de zile, ce se poate ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

ca micro nu angajez in 60 de zile, ce se poate intampla ?

Daca o societate care s-a infiintat ca microintreprindere si in decursul celor 60 de zile nu angajez nici macar o persoana, care sunt urmatorii pasi care trebuie sa-i fac ? multumesc!
Cel mai recent răspuns: LUMINITA TURCU , Consultant fiscal 23:44, 21 Aprilie 2011
Sa va declarati platitor de impozit pe profit 16%.
Nu trebuie sa faceti nici un pas. Vectorul fiscal se va modifica automat iar dvs va trebui sa aveti grija sa calculati, virati si declarati impozitul pe profi!
iar declaratia la martie ramane cu impozit pe micro, nu trebuie sa fac nicio rectificativa, avand in vedere ca cele 60 de zile expira pe 22 mai? Mentionez ca nu am obtinut venituri si nu o sa obtin pana la aceasta data
Art. 112.2 din Normele Metodologice de la Codul Fiscal:

"5. Persoana juridică română nou-înființată care a optat pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, potrivit art. 112.2 alin. (4) din Codul fiscal, și care nu a angajat în termenul de 60 de zile de la data eliberării certificatului de înregistrare este plătitoare de impozit pe profit de la data înregistrării acesteia la registrul comerțului. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate trece de la impozit pe venit la impozit pe profit? mada9luci mada9luci Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o informatie, am depus actele pt infiifntarea unei firme si am optat pentru impozit pe venit, apoi la o zi dupa m-am mai ... (vezi toată discuția)
Penalitati si majorari csabike csabike In aprilie 2006 am infiintat o firma si am optat pentru plata impozit microintreprindere. Firma nu a avut activitate pana in septembrie, nu a avut angajati. ... (vezi toată discuția)
Declaratii trimestriale gina.x gina.x Buna seara.Am o firma constiuita recent .La Reg.Comertului figureaza platitor impozit venit 3% .Am depasit termenul de 60 zile pt angajarea unui ... (vezi toată discuția)