avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... se poate trece de la impozit pe venit la impozit pe ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

se poate trece de la impozit pe venit la impozit pe profit?

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu o informatie, am depus actele pt infiifntarea unei firme si am optat pentru impozit pe venit, apoi la o zi dupa m-am mai consultat cu alte prsoane si am ajuns la concluzia ca tr sa optez pentru un impozit pe profit.
Se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: LUMINITA TURCU , Consultant fiscal 14:13, 6 Aprilie 2011
Anul acesta nu, dar de la anul puteti trece la platitor de impozit pe profit.
Daca societatea este nou infiintata si in termen de 60 zile de la data eliberarii certificatului de inregistrare nu faceti nici un contract de munca atunci se poate conform Codului fiscal.

Norme Cod Fiscal.

"Art. 112.2

5. Persoana juridică română nou-înființată care a optat pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, potrivit art. 112.2 alin. (4) din Codul fiscal, și care nu a angajat în termenul de 60 de zile de la data eliberării certificatului de înregistrare este plătitoare de impozit pe profit de la data înregistrării acesteia la registrul comerțului. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca micro nu angajez in 60 de zile, ce se poate intampla ? Mariii Mariii Daca o societate care s-a infiintat ca microintreprindere si in decursul celor 60 de zile nu angajez nici macar o persoana, care sunt urmatorii pasi care ... (vezi toată discuția)
Cim valentinaanghel valentinaanghel O societate comerciala de tip SRL este obligata sa aiba salariati la 60 de zile daca este platitoare de impozit pe venit? Multumesc! O zi buna! (vezi toată discuția)
Declaratia 010 alinutza9 alinutza9 Bunaziua Sunt o microintreprindere nou infiintata, in martie 2011.Conform Codului fiscal 2011 chiar daca nu mai indeplinesc conditiile de microintreprindere ... (vezi toată discuția)