am o problema referitor la incadrarea în grupa de munca pentru perioada anterioara anului 1989(1980-1989)
conform punctului 15 din Ordinului 50/1990 al Ministerului muncii unitaţile au obligatia de a preciza în termen de 30 zile încadrarea în grupele de munca pe baza documentelor exstente în uninate ,
intrebarea este urmatoarea în situatia CAP-urilor care erau în lichidare conform Decretului lege 42/1990 şi care nu au făcut această precizare în termul prevăzut ,iar după lichidare arhiva a fost predată primariilor , toate adeverintele eliberate sunt refuzate de Casa de pensii pe motiv ca nu au hotarârea consiliului de conducere în acest sens , mai pot primariile să faca o astfel de hotarăre ?, pentru a nu a se putea folsi la calculul pensii.
Cum sa emita o primarie o hotarare a consiliului de conducere a unui CAP?
Primariile nu au competenta sa emita asemenea acte si nici nu exista reglementare legala in acest sens. Ele doar au preluat arhivele, atat. Obligatia reglementata la art. 15 din Ordinul nr. 50/1990 era a angajatorilor.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Grupa de munca
comangabi50
fratele meu a lucrat ca sudor la Romlux Targoviste in perioada 1974- 1983 si,acum , cand am solicitat adeverinte cu grupa de munca si diferite sporuri de care ... (vezi toată discuția)