avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grupa de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grupa de munca

fratele meu a lucrat ca sudor la Romlux Targoviste in perioada 1974- 1983 si,acum , cand am solicitat adeverinte cu grupa de munca si diferite sporuri de care a beneficiat in acea perioada (pentru a iesi la pensie anticipata) am observat ca nu beneficiaza de grupa de munca; explicatia persoanei de la arhiva a spus ca ordinul 50/90 a reglementat situatia grupelor de munca numai pentru persoanele care erau active la acele locuri de munca la data aparitiei acelui ordin . Va rog sa imi spuneti daca este corecta explicatia sau ...ce putem sa facem .Precizez ca in cartea de munca nu sunt informatii cu privire la gr de munca intrucat a plecat prin demisie.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 14 Iulie 2014
Motivul incetarii raportului de munca nu influenteaza acordarea grupei de munca.

Pana la 01.07.1977 au fost in vigoare : Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 1061 din 15 mai 1968 pentru stabilirea criteriilor de incadrare a locurilor de munca in grupele I si II prevazute de Legea nr. 27/1966 si a organelor care fac aceste incadrari, precum si Hotarirea Consiliului de Ministri nr. 1296 din 25 decembrie 1975 privind completarea Hotaririi Consiliului de Ministri nr. 1061/1968.

Dupa 01.07.1977 a intrat in vigoare Decretul nr.215 din 12 iulie 1977 cu privire la încadrarea personalului muncitor în grupele I, II sau III de muncă abrogat de Decretul -Lege nr.114/1990 privind incadrarea unor categorii de salariati in grupele I şi II de munca
multumesc pentru promtitudine insa.....ce demersuri putem face sau....asa trebuie sa ramana???
Puteti actiona in instanta Societatea in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor grupe de munca i si ii ContSters99595 ContSters99595 Buna ziua, Ma numesc Adina si revin cu o intrebare . Doresc sa aflu daca vreuna din profesiile(functiile) de: operator perforator cartele pe masini de calcul ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii a de munca ianliana ianliana In baza caror legi se face incadrarea in grupa a II a de munca pentru perioada anterioara datei de 18.03.1969? (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta pentru grupa de munca hodor dana hodor dana Tatal meu a lucrat in perioada 1952-1980 la CFR in functia de lacatus. Am solicitat adeverinta pentru grupa de munca pentru aceasta perioada si i s-a eliberat ... (vezi toată discuția)