avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restante bancare neplatite de 3 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restante bancare neplatite de 3 ani

Buna ziua!Am si eu urmatoarele intrebari:am facut niste credite acum 5 ani am platit o vreme si dupa aceea am`plecat din tara in Spania problema este ca atunci cand am facut creditele nu aveam nici o proprietate deci nimic pe care banca sa poata pune sechestru doar ca adresa pe buletin care o am este a unui cumnat de al meu si de circa 3 ani a primit un sac de scrisori si au venit multi trimisi din partea bancilor problema este ca eu in urmatorii 2, 3 ani nu voi merge in tara din motive personale si cumnatii mei sint un pic speriati de insistenta recuperatorilor pentru ca i au amenintat ca le vor lua casa desi ei nu stiau nimic de aceste credite ba m-ai m ai mult de atat i au pus sa dea declaratie precum ca am mintit ca am locuit acolo (e adevarat ca nu am locuit dar adresa o am acolo pentru ca ei mi-au facut buletinul acolo)intrebarea mea este :ce ar putea sa se m ai intample de acum incolo pentru ca tot m ai vin scrisori si somatii si dupa atata timp vreau sa stiu daca intram in vreun pericol de a ajunge pe la puscarie sau stiu ce pentru ca pur si simplu nu m ai putem plati aici in spania sintem intro situatie grea cum nu e de lucru si vrem sa stim daca ne intoarcem in tara ce s-ar putea intampla.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: costy311977 , utilizator 13:45, 22 Aprilie 2011
Buna ziua !
Primul lucru pe care doresc sa-l precizez este faptul ca dvs. trebuia/trebuie sa platiti acele datorii ..... Modul in care au actionat reprezentantii unitatii bancare/ unitatii imputernicite cu recuperarea este unul de intimidare in scopul vadit ( si moral intemeiat) de a reusi recuperarea sumelor de bani...insa , nu vor putea in niciun fel sa oblige cumnatii dvs. la plata acelor datorii , iar in masura in care depasesc limitele legale in privinta insistentei / intimidarii se poate apela la interventia organelor abilitate in acest sens ...
In primul rand trebuie stiut cand ati facut ultima plata catre banca.
Daca de atunci au trecut mai mult de trei ani fara sa va fi actionat in judecata, datoria s-a prescris.
In al doilea rand, penal nu sunteti in pericol, pentru ca in Romania inca nu exista puscaria datornicilor, asa ca daca va intoarceti in tara, nu vi se intampla nimic.
De executat silit, banca sau firma recuperatoare nu poate executa decat pe titularul contractului, in nici un caz pe proprietarii casei unde aveti domiciliul pe buletin, decat in conditiile in care acestia sunt giranti sau coplatitori in contractul de credit.
multumesc mult pentru raspuns dar ultima rata scadenta am platito cam in februarie 2007 si regret ca nu am m-ai putut plati dar am plecat din tara si am incercat sa platesc de afara dar aveam multe rate si trimeteam banii la cineva sa mi le plateasca dar stiti cum e romanul cand se vede cu banii pe mana uita ce trebuie sa faca cu ei si uite asa am lasato balta cu creditele pentru ca era imposibil sa mi poata rezolva altcineva problemele mele deci atunci daca e prescris nu ar trebui sa mi m ai fac probleme oricum va multumesc de raspuns si oricum cand voi merge in tara(cam aproximativ peste 2 ani )ar trebui sa fie totul sters nu??
pai eu sint convins ca ne au actionat in judecata dar daca ne au actionat in judecata cit poate dura toata tarasenia asta?Ca eu unu nu mi m-ai doresc sa vin in tara decat sa mi rennoiesc buletinul si pasaportul ca pentru a sta iar in romania nu m ai am de gand sa vin pentru ca deocamdata aici in spania rezolvi majoritatea problemelor financiare din ceea ce castigi si nu trebuie sa faci credit decat pentru o casa sau eventual o masina dar dupa haosul asta cu creditele eu unu nu m ai am chef de datorii bancare si ma straduiesc sa mi rezolv problemele din ceea ce castig asa ca astept un raspuns concret .Va Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate la banca neplatite costy311977 costy311977 Buna ziua am si eu o problema:de circa 5 ani de zile sant plecat din tara si am niste rate neplatite in 2007 am platit in luna februarie ultimele rate si de ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit irina_p irina_p In 2007 am luat un credit de la banca impreuna cu sotul meu. Am plecat din tara in acelasi an. Nu avem bunuri de nici un fel in tara si nu a girat nimeni ... (vezi toată discuția)
Prescriptie ionmoisil ionmoisil Buna ziua, revin cu rugamintea de a-mi raspunde la intrebare: Nepoata mea a luat un credit cu buletinul in 2004 de la o banca. Nu a platit integral creditul, ... (vezi toată discuția)