avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie

Buna ziua,
revin cu rugamintea de a-mi raspunde la intrebare: Nepoata mea a luat un credit cu buletinul in 2004 de la o banca. Nu a platit integral creditul, ramanand fara loc de munca si fara venit. Nu a spus familiei despre situatie. Dupa un timp au inceput sa vina scrisori de la o firma recuperatoare pentru o suma mai mare decat dublul restantei la banca. Nu a raspuns acestor scrisori de mai bine de 12 ani.
Daca termenul legal al prescriptiei este de 3 ani, de ce continua recuperatorul sa trimita aceste scrisori? Exista vreun articol de lege care sa intrerupa prescriptia - in sensul ca se prelungeste sau nu se prescrie - cata vreme firma recuperatoare continua sa trimita cu o anumita frecventa aceste scrisori? Pana cand poate cere executarea silita cu sanse de a-i fi admisa de instanta? Pana azi nu s-a inceput executarea silita, ci au fost doar amenintari.
Va rog mult un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:38, 25 Noiembrie 2016
Buna seara
Va sfatuiesc ca persoana in cauza sa NU RASPUNDA si SA NU SEMNEZE ceva cu acele firme de recuperare DECAT, EVENTUAL, IN PREZENTA UNUI AVOCAT ALES.
Datoria e prescrisa dar acele firme se bazeaza pe faptul ca oamenii nu stiu, nu se pricep si nu intreaba persoane competemte.
Asa ca fraierii dau telefon sau raspund sau ajung sa negocieze si atunci ......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil executare silita firma recuperare Silviu1987 Silviu1987 Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 2007 de la Banca RBS pe care am putut sa-l platesc o perioada apoi am ramas fara job din cauza crizei din ... (vezi toată discuția)
Prescrierea dreptului la actiune a firmei recuperatoare ionmoisil ionmoisil Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea chestiune: Nepoata mea a luat un imprumut in 2004 de la o banca doar cu C.I. Avea 18 ani si a platit cea mai ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare - notificari de executare silita VapAndrei VapAndrei Buna ziua, Am deschis acum ceva timp un alt thread in legatura cu o firma de recuperare, ce a preluat creantele unei banci la care aveam o ... (vezi toată discuția)