avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate la banca neplatite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate la banca neplatite

Buna ziua am si eu o problema:de circa 5 ani de zile sant plecat din tara si am niste rate neplatite in 2007 am platit in luna februarie ultimele rate si de atunci fiind plecat am incercat sa le platesc de aici trimitind bani unei persoane de incredere dar in final nu le-am m-ai platit pentru ca intr-o parte platea si intr-alta nu si atunci am decis sa nu m-ai platesc pentru ca era foarte greu sa-mi rezolve cineva problemele mele dar nu asta este problema:problema este ca eu am avut buletinul pe adresa unei cumnate si aceasta fiind agasata de cei de la banci intr-un final a cedat si le-a dat un nr. de telefon fix din spania unde sant eu la ora actuala si acesti RECUPERATORI au inceput sa ma sune pe acest nr.
Intrebarea mea este:dupa acesti 5ani nu trebuia sa se prescrie datoria?Si daca nu s-a prescris datoria ce pot sa faca acesti RECUPERATORI?Eu sant din Brasov si m-au sunat unii din Bucuresti si as vrea sa stiu cam cat timp poate dura acest circ pentru ca eu clar de platit nu le pot plati si m-ai mult de atat in tara voi merge doar sa-mi reinoiesc buletinul si pasaportul adica peste 2ani.Va rog sa-mi dati un raspuns sa stiu la ce ma pot astepta Si regret ca nu am putut plati aceste rate dar situatia ne-a obligat.Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:46, 12 Septembrie 2012
Domnule, circul l-ati declansat dvs, doar dvs il puteti intrerupe prin plata. prescriptia curge pentru fiecare rata in parte si orice plata intrerupe curgerea termenului de prescriptie. Bancile nu lasa creditele sa se prescrie, lasati deoparte orice speranta in acest sens.
Va pot suna ori de cate ori doresc ei, este dreptul lor de a o face.
Da domnule avocat dar faci un imprumut si dupa 3 sau 4 luni de zile hop iti ridica dobanda sau inventeaza tot felul de comisioane si atunci la un momentdat te sufoci si nu m-ai poti plati Nimanui nu-i face placere sa ajunga in situatia asta dar cum e in TARA NOASTRA DRAGA unii se imbogatesc iar altii traiesc furandu-le si putinul pe care ceilalti il au si cu asta am incheiat.Salutari!!!!!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator

Nicio banca nu ridica aiurea dobanzile, cel mult dobanzile sunt variabile dupa anumiti indici, cotatii internationale, ce pot scadea sau creste.
Din cauza unora ca dvs ceilalti oameni care au bun simt si platesc creditele, se imprumuta tot mai scump.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie banca kriss77 kriss77 Buna ziua, am si eu o problema, in anul 2005 am cumparat in rate, cu buletinul, niste produse de la un magazin si mi s-a eliberat si un card. Am platit un ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare gigel1980 gigel1980 Buna ziua,numele meu nu este asa important,am o intrebare si am vazut ca sunteti in masura legii sa raspundeti la ea! Tatal meu a facut un credit bancar de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)