avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit rectificativa decl.101
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

rectificativa decl.101

Am depus decl. 101 si situatiile financiare pt. 2010 , si am constatat ca impozitul pe profit declarat si platit este mai mare cu 10.000 ron, pt. ca nu am scazut din impozit ul datorat valoarea unor chelt. de sponsorizare. Pot sa depun rectificativa la 101, sa fac corectia in contabilitate 117=441 -10.000 , si sa cer compensarea impozitului pe profit platit in plus cu alte obligatii la bugetul de stat?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Ionela Timoscov , Contabil 23:53, 22 Aprilie 2011
În condiţiile în care cheltuielile de sponsorizare sunt deductibile fiscal consider că se poate. După ce depuneţi rectificativa la declaraţia 101 faceţi corecţia în contabilitate iar pentru compensarea de la finanţe faceţi o cerere la cre ataşaţi în xerocopie ordinul de plată cu care aţi plătit impozitul pe profit , declaraţia 101 iniţială şi declaraţia 101 rectificativă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli sponsorizare corinachivu corinachivu E corecta inregistrarea in rosu 691=441? pt chelt. de sponsorizare care se scad din impozitul pe profit datorat (in conditiile in care sunt in limita a 3 la ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 cu probleme mihadoro07 mihadoro07 Buna seara, am si eu o problema. In anul 2010 primele 3 trimestre am depus decl 100 cu imp forfetar. In ultimul trimestru nu am mai depus decl. 100. Acum cand ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate sume rezultate din corectarea erorilor contabile birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua..daca ma poate ajuta cineva: Am inregistrat niste erori contabile din 2008 - nu s-au inregistrat amortizarile, astfel ar fi rezultat un profi mai ... (vezi toată discuția)