avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cheltuieli sponsorizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cheltuieli sponsorizare

E corecta inregistrarea in rosu 691=441? pt chelt. de sponsorizare care se scad din impozitul pe profit datorat (in conditiile in care sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri sau nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat )?
Cel mai recent răspuns: karmem , utilizator 12:15, 14 Martie 2013
Nu. Valoarea cu care va inregistrati in contul 441 e direct valoarea finala, care rezulta din calculele pe care trebuie sa le faceti in registrul de evidenta fiscala, respectiv in declaratia 101. Acolo, la un moment dat intervin ca deductibile, acele sume cu sponsorizarea, conform legii.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
george-neagu, moderator
Aceasta suma cu sponsorizarea, care se scade din impozitul pe profit de plata (in situatia descrisa mai sus)cum se evidentiaza in contabilitate?
Impozitul pe profit anual (rd. 44 din decl. 101) este suma inregistrata 691=441( dupa ce am scazut chelt. cu sponsoriarea) ? adica rd. 42 - rd. 43?
as vrea un raspuns la subiectul asta...cat mai repede...se incumeta cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod completare d101 Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, La decl 101 perioada 01.01-30.09.2010 am pierdere -181.299. Daca scriu ch.nedeductibile +deductibilit.limitata in suma totala de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare impozit pe profit anul 2011-de recuperat aura.radulescu aura.radulescu Buna ziua! Pe trim 4-2011 nu am avut venituri si nici cheltuieli aferente veniturilor. Calculand impozitul pe profit anual reiese ca am platit in plus o ... (vezi toată discuția)
Impozit de recuperat expro expro daca am conf decl.101 impozit platit in plus in 2009, in 2010 platesc mai putin cu diferenta? (vezi toată discuția)