...Ca sa beneficieze de pensie anticipata partiala, tatal dvs. trebuie sa indeplineasca, cumulativ, doua conditii: sa implineasca varsta de 60 de ani si sa realizeze stagiul complet de cotizare de 35 de ani. Tatal dvs. va indeplini ambele conditii in mai anul acesta, insa este inutil sa discutam despre pensia anticipata partiala, pensie al carei cuantum este diminuat in raport cu cuantumul pensiei anticipate. De ce este inutil sa discutam? Intrucat in mai anul acesta tatal dvs. va indeplini conditiile pentru a beneficia de pensie anticipata...
Referitor la cerere tatal meu imi spune ca nu a taiat nimic, el nu a vazut ( a semnat ca primaru, scuzati exprimarea)
Am zis ca poate a primit o alta cerere deoarece o vecina in aceiasi situatie, a fost si a intrebat daca au primit grilele de calcul iar raspunsul a fost, nu, asta a fost in data de 14 aprilie 2011, deci am toate motivele sa ma indoiesc de bunele intentii.
aceasta este decizia primita : Urmarea examinarii actelor din dosar, se respinge cererea de pensie a solicitantului ( 263/2010).varsta de pensionare este de 59 ani si 7 luni , varsta standard in sistemul public este de 65 ani.stagiu in sistemul public conditii normale de munca este de 35 ani, stagiu total de cotizare realizat este de 45 ani 2 luni si 6 zile. se respinge cererea de inscriere la pensionare pentru limita de varsta deoare nu prevede art.52 din legea 263/2010, aceastuia i se spuna sa revina in luna mai ( imi cer scuze daca nu sunt suficient de coerenta, eu nu sunt in aceiasi localitate cu parintii mei, am scris exact ce mi-au dictat prin telefon, fara anumite amanunte data, numar de dosar ).
...explictia doamnei Gabriela Pintilie a fost pe intelesul meu, chiar nu stiam ca exista atatea categorii de pensie...
~ final discuție ~