avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituirea garantiei materiale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituirea garantiei materiale

Buna ziua,
am lucrat cativa ani in functia de agent de vanzari la o firma de distributie. In acest moment am facut o cerere de suspendare a contractului individual de munca in vederea intrarii in concediu de crestere a copilului. Pe toata perioada lucrata mi s-a oprit o garantie materiala de 10% din venit. Intrebarea mea, pentru ca cei de la firma nu mi-au dat un raspuns clar, este: Pot sa solicit restituirea garantiei materiale? Firma e obligata sa-mi restituie acesti bani?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 23 Aprilie 2011
Garantia materiala se opreste doar in situatia incare activati in functie, ca si salariat. Din moment ce actul care atesta calitatea de salariat este supendat, atunci firma nu a avut niciun temei legal in baza caruia sa va retina garantia.
Solicitati restituirea garantiei pe perioada suspendarii. In caz contrara puteti obtine dreptul prin instanta
Potrivit legii, garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani garantie cristian_daniel cristian_daniel Buna ziua, m-am inscris pe acest site deoarece nu aveam unde sa ma interesez despre problema pe care o am si a-si dori o parere inainte de a merge la un ... (vezi toată discuția)
Garantia de gestiune Adekkina Adekkina Buna seara, Va rog sa imi spuneti,daca angajata fiind,pot solicita angajatorului restituirea partiala a garantiei de gestiune acumulate,dat fiind ca nu am ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie materiala,administratie publica referentcultura referentcultura Prin anul1995 m-am angajat prin concurs la o Primarie. In functia, director de Camin Cultural (referent cultura),in acel moment mi-a fost oprita garantie ... (vezi toată discuția)