avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... contract de colaborare cu cabinet de avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

contract de colaborare cu cabinet de avocat


buna seara!
Un cabinet de avocat x poate incheia un contract de colaboarare cu un alt cabinet de avocat Y?? respectiva colaboarare are ca obiect reprezentare in fata instantelor de judecata a clientilor cabinetului de avocat X. Daca da, care vor fi raporturile juridice intre cabinetul de avocat Y si clientii cabinetului de avocat X? cum va aparea avocatul cabinetului Y pe delegatia cabinetului X,avand in vedere ca doar cabinetul X incheie contract de asistenta juridica cu clientii????

Trebuie sa avem in vedere si dispozitiile art. 172 alin 1 lit c din Statutul profesiei :
"avocatul titular al cabinetului individual nu poate avea calitatea de avocat colaborator sau de avocat salarizat in cadrul profesiei"

Astept pararile dvs.!
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: avantgarde , utilizator 09:39, 15 Septembrie 2011
indicata ar fi varianta substituirii in sensul ca avocatul titular al contractului de asistenta juridica poate delega un alt avocat sa asigure apararea prin delegatie de substituire.
Buna ziua...daca am cabinet individual si doresc sa imi pun antetul acestei societati pe reclama mea de ce contract este nevoie intre mine si societatea de avocatura?(mentionez faptul ca societatea este de acord cu colaborarea noastra).Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatia de substituire, drept de reprezentare Micaly Micaly Buna ziua Va rog un sfat cu privire la urmatoarea speta intr-un proces civil: Avocatul X al societatii de avocatura A&B este substituit prin avocat Y din ... (vezi toată discuția)
Stagiar, colaborare cu mai multi avocati Georgelius Georgelius Buna seara dragi colegi, O amica, proaspat avocat, mi-a supus atentiei o problema privind colaborarea sa, careia nu i-am gasit o rezolvare, ba mai mult i-am ... (vezi toată discuția)
Delegatie de substituire vasile2013 vasile2013 1.Ce numar poarta delegatia de substituire? Poarta numarul contractului de asistenta juridica incheiat cu clientul sau trebuie inregistrat separat? 2. ... (vezi toată discuția)