buna seara!
Un cabinet de avocat x poate incheia un contract de colaboarare cu un alt cabinet de avocat Y?? respectiva colaboarare are ca obiect reprezentare in fata instantelor de judecata a clientilor cabinetului de avocat X. Daca da, care vor fi raporturile juridice intre cabinetul de avocat Y si clientii cabinetului de avocat X? cum va aparea avocatul cabinetului Y pe delegatia cabinetului X,avand in vedere ca doar cabinetul X incheie contract de asistenta juridica cu clientii????
Trebuie sa avem in vedere si dispozitiile art. 172 alin 1 lit c din Statutul profesiei :
"avocatul titular al cabinetului individual nu poate avea calitatea de avocat colaborator sau de avocat salarizat in cadrul profesiei"
indicata ar fi varianta substituirii in sensul ca avocatul titular al contractului de asistenta juridica poate delega un alt avocat sa asigure apararea prin delegatie de substituire.
Buna ziua...daca am cabinet individual si doresc sa imi pun antetul acestei societati pe reclama mea de ce contract este nevoie intre mine si societatea de avocatura?(mentionez faptul ca societatea este de acord cu colaborarea noastra).Multumesc