avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare abuziva a proprietatii(teren extravilan)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare abuziva a proprietatii(teren extravilan)

Acum citeva saptamani am primit o instintare ca o scietate comerciala ar vrea sa ia in arenda terenuri agricole intr-o anumita parcela si daca vreau sa il dau(sa incheiem contract )in anumite conditii impuse de arendas. Vreau sa va spun ca nu am dat curs acelei invitatii la primarie iar peste putin timp m-am trezit cu terenul arat si discuit.Am intrebat la "registrul agricol" cum se poate sa-mi incalce proprietatea si mi s-a spus ca nu crede ca-l vor cultiva .Intrebarea mea este daca se va continua si cu insamantarea este clara intentia de abuz si ce ar trebui sa fac.Multumesc anticipat si astept raspunsurile D-voastraPSNu am semnat nici un contract de arendare
:(
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
samir69, utilizator
Cel mai recent răspuns: samir69 , utilizator 21:37, 22 Aprilie 2011
cele expuse de dvs par a intruni conditiile prevazute de art 22o c penal(tulburarea de posesie).Daca prin interventia arendasului s-au produs si eventuale pagube,poate fi incadrata inclusiv la art 217(distrugerea) sau art 219(distrugerea din culpa).Ar fi indicat sa va antamati un avocat;in asa fel,veti avea mai multe variante la indemana(inclusiv solicitarea de daune interese)
Multumesc mult, la aceasta varianta ma gindesc cel mai mult deoarece din forum am mai inteles ca daca nu iau atitudine cu timpul poti pierde si dreptul de propritate.
gabriel z a scris:

cele expuse de dvs par a intruni conditiile prevazute de art 22o c penal(tulburarea de posesie).Daca prin interventia arendasului s-au produs si eventuale pagube,poate fi incadrata inclusiv la art 217(distrugerea) sau art 219(distrugerea din culpa).Ar fi indicat sa va antamati un avocat;in asa fel,veti avea mai multe variante la indemana(inclusiv solicitarea de daune interese)

Io zic ca ar fi mai util sa angajati un avocat. Desi, ma rog, puteti si sa antamati unul...

:duh:

Altfel, precizarea privind caracterul penal al faptei este binevenita. Nu as merge chiar pe distrugere, ararea unei suprafete neputand fi privita ca distrugere decat in situatia in care prin operatia respectiva au fost distruse culturi existente la acel moment.

.
Trebuie sa mai adaug ca am si intabulare facuta la teren deci se stia exact pozitia terenului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sau nu infractiune prevazuta de art 217 c.pen.? IulianM IulianM Am o bucata de teren pe care doresc sa o vand unui dezvoltator imobiliar pentru constructia de locuinte , teren ce pana toamna trecuta era acoperit cu iarba si ... (vezi toată discuția)
Exista vreo fapta de natura penala ori civila - fapta penala care nu exista! soparla62 soparla62 INVINUIT DE FAPTA PENALA CARE NU EXISTA ---Eu SC. YYY SRL fermier, cu de la mine putere ocup un teren agricol 2 ha. Fara acordul proprietarilor ... (vezi toată discuția)
Contrat de arendare alexuta123456789 alexuta123456789 Buna ziua!Cine ma ajuta si pe mine cu un model ' contract de arendare' dupa noua lege .(sa fie varianta care a intrat in vigoare )mULTUMESC FRUMOS (vezi toată discuția)