avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen permis auto pentru liberat conditionat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen permis auto pentru liberat conditionat

O persoana condamnata pentru infractiuni la legea circulatiei (circulatie fara permis pe drumuri publice, furt auto), liberata conditionat, poate obtine o derogare de la IPJ pentru a sustine examenul de dobandire a permisului de conducere, intr-o perioada mai mica de un an? Ce sanse ar avea o asemenea cerere?
Se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 6 luni de la data executarii pedepsei in regim privativ de libertate conform art.116 al.1 lit.a) din Oug 195/2002.
simonette12 a scris:

Se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 6 luni de la data executarii pedepsei in regim privativ de libertate conform art.116 al.1 lit.a) din Oug 195/2002.

1 an... pentru ca este liberat conditionat. Dar ma interesa daca poate obtine o derogare de la acest termen!
Multumesc,
Incercati dar sansele sunt aproape nule. Analizati cu atentie faptele pt care a fost condamnat.
Din punct de vedere legal , nu exista nicio prevedere care sa ofere posibilitatea unor "derogari" de la termenele stabilite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sustine examen in vederea redobandirii permisului? StifflerSamm StifflerSamm Buna ziua!Astazi am fost si mi'am scos cazierul pentru a afla daca pot incepe scoala de soferi.Pe cazier scria in felul urmator: Solicitantul [u]este ... (vezi toată discuția)
Terminarea sentintei munteanu razvan munteanu razvan In urma cu un an am fost audiat pentru circularea pe drumurile publice cu numere false de inmatriculare la masina ,am primit atunci dosar penal si la proces 1 ... (vezi toată discuția)
Pot da de permis daca am fost condamnat? sorin-ionut sorin-ionut Buna ziua,am si eu o problema....sunt curios daca mai pot da de permis tinand cont ca am fost condamnat la 5,10 ani pentru furt auto,conducere fara permis si ... (vezi toată discuția)