avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... terminarea sentintei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

terminarea sentintei

In urma cu un an am fost audiat pentru circularea pe drumurile publice cu numere false de inmatriculare la masina ,am primit atunci dosar penal si la proces 1 an inchisoare cu suspendare ,
Permisul de conducere mi-a fost anulat si as dori sa stiu cum se face sau ce se face pentru a putea da din nou de permis . Am inteles ca se poate dupa terminarea sentintei dupa 1 an de la proces final.
Se poate sa-mi explicati de ce este nevoie pentru a-mi recapata dreptul de a circula pe drumurile publice
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:32, 4 Septembrie 2011
Avand pedeapsa cu suspendare se putea si dupa un termen de 6 luni! Trebuie sa parcurgeti cursurile unei scoli de circulatie si sa sustineti examenul pentru carnet!
In cazul dvs, va puteti prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, a trecut un an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.

Pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, persoana aflata in una dintre situatiile prevazute la alin. (1) si (2) trebuie sa faca dovada ca:
a) este apta din punct de vedere medical;
b) nu a fost condamnata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru una dintre infractiunile prevazute la art. 24 alin. (6), cu exceptia cazurilor in care a intervenit una dintre situatiile prevazute la alin. (1).
Vedeti art. 116 codul rutier (OUG 195/202) actualizata 2010

rtek a scris:

Avand pedeapsa cu suspendare se putea si dupa un termen de 6 luni! Trebuie sa parcurgeti cursurile unei scoli de circulatie si sa sustineti examenul pentru carnet!

Cred ca faceti o confuzie.
Este vorba de 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca. Art 116 alin. (1) litera a).
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
poi nu ma prea pricep dar am primit ceva un act si la serviciu precum ceva de genu sa fiu luat in evidenta pentru ca am inchisoare cu suspendare de 1 an de zile si am mai inteles ceva cum ca trebuie sa fac o cerere catre politie inainte sa dau de carnet .
munteanu razvan a scris:

poi nu ma prea pricep dar am primit ceva un act si la serviciu precum ceva de genu sa fiu luat in evidenta pentru ca am inchisoare cu suspendare de 1 an de zile si am mai inteles ceva cum ca trebuie sa fac o cerere catre politie inainte sa dau de carnet .

Si ce va retine sa mergeti la politie si vedeti despre ce este vorba ?
V-am indicat sa studiati art. 116 codul rutier (OUG 195/202) actualizata 2010.

Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de condamnare cu aplic.art 81 c.pen.- cand pot redobandi permisul de conducere? aacris aacris Solutie: Condamnă pe inculpatul x pentru săvârşirea infracţiunilor: - sfidarea organelor judiciare prev. şi ped. de art. 2721 Cod penal, cu aplicarea ... (vezi toată discuția)
Pot sustine examen in vederea redobandirii permisului? StifflerSamm StifflerSamm Buna ziua!Astazi am fost si mi'am scos cazierul pentru a afla daca pot incepe scoala de soferi.Pe cazier scria in felul urmator: Solicitantul [u]este ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere blue_shadow blue_shadow In anul 2004 in urma unui accident rutier mi s-a anulat permisul de conducere si am fost condamnat de instanta judecatoreasca la o amenda penala. In anul 2006 ... (vezi toată discuția)