avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autoturism cu numar de Romania in Spania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autoturism cu numar de Romania in Spania

as fi recunascator nu sunt rezident in spania si am un autovehicul cu numere de roaminia care este perioada sederii pe care o pot sta in spania .multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 09:07, 23 Aprilie 2011
Avand in vedere ca este vorba de circulatia unui vehicul inmatriculat in UE intr-o alta tara membra a UE, puteti circula nelimitat, sau pana la expirarea inmatricularii masinii, in cazul in care aceasta este inmatriculata temporar (un exemplu ar fi "numerele de leasing"). Nu sunt avocat, deci nu va pot cita texte de lege exacte, dar sunt convins de adevarul afirmatiei (fara a il putea garanta, insa).

Atentie, la asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, care trebuie sa fie valabila. Nu va recomand sa faceti respectiva asigurare in Spania, o asigurare pentru un vehicul inmatriculat in alta tara UE, desi posibila, este extrem de scumpa, iar acesta este un fapt valabil in toate tarile UE.
Asa este. Poti sa circulati liber. Mare atentia la asigurari, si la data expirari inspectia tehnica. Atunci cand se apropie acestor termen puteti sa-o vindeti fara mare probleme de taxele verzi nelegale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie in ro cu masina inregistrata in ue dana_petrescu dana_petrescu Salutare la toata lumea! Am o intrebare careia nu ii gasesc raspuns: am urmat cursurile unui doctorat si am locuit timp de 3 ani intr-o tara din UE. Acum 2 ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate , numere straine ramase valabile Eudes Eudes Detin un autovehicul pe numele meu , am rezidenta in franta masina am folosit-o cativa ani cu numere de franta , itp, asigurare totul in regula. In tara am ... (vezi toată discuția)
Inmatricularea in romania a unui autovehicul din spania adrian-remus adrian-remus SALUT! INCEP PRIN A SPUNE CA SUNT PROPRIETAR DE 2 ANI A UNUI AUTOVEHICUL FORD (vechimea lui este de 4ani) SI AS VREA SA-L INSCRIU IN ROMANIA , DAR NU STIU CE ... (vezi toată discuția)