avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatricularea in Romania a unui autovehicul din Spania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatricularea in Romania a unui autovehicul din Spania

SALUT! INCEP PRIN A SPUNE CA SUNT PROPRIETAR DE 2 ANI A UNUI AUTOVEHICUL FORD (vechimea lui este de 4ani) SI AS VREA SA-L INSCRIU IN ROMANIA , DAR NU STIU CE TREBUIE SA FAC . DACA NU-L INSCRIU SI CIRCUL CU EL IN ROMANIA MI SE POATE INTAMPLA CEVA, AUTOVEHICULUL ESTE INSCRIS IN SPANIA. DACA NU-L INSCRIU, VERIFICAREA TEHNICA SE VA PUTEA FACE IN ROMANIA? INTR-UN CUVANT CE AVANTAJE SAU DEZAVANTAJE AS AVEA DACA NU L-AS INSCRIE SAU INVERS. VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 14:53, 11 Ianuarie 2011
In primul rand pentru ca masina sa poata fi inmatriculata in romania,trebuie radiata din circulatie din spania,dupa care se face programare la R.A.R pentru eliberarea C.I.V,platiti taxa de inmatriculare,calculata de cei de la finante si pe urma mergeti la politie cu dosarul complect cu asigurare si toate celelalte acte si chitante pentru eliberarea numerelor si a talonului.Puteti circula cu masina asa daca aveti valabila asigurarea si verificarea,care daca expira nu se poate face in romania decat in tara in care erste inmatriculat auto.
daca mai mergeti acolo (macar din 2 in 2 ani sau cat tine verificarea la ei) si va puneti la punct puteti sa circulati aici.. asigurea va poate fi trimisa de cineva daca dvs nu mergeti.
de inscris nu ar fi greu, dar interesativa de taxa inainte de a radia masina de acolo.. ( este exagerat de mare taxa) - o sa constatati ca mai ieftin, si fara bataie de cap, veti iesi daca vindeti masina acolo si va cumparati una gata inmatriculata aici .

mai este varianta inscrieri in tara vecina, unde este mult mai ieftin, veti face insa aceste drumuri la 2 ani si la ei + ca nu veti figura ca fiind proprietar in acte, ci doar intr.o procura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto fufa fufa M-am intors de curand din Spania...cu tot cu familie si masina .Am stat 20 de ani dar e din ce in ce mai greu.Ce am de facut ca sa inmatriculez masina in ... (vezi toată discuția)
Cumparare autovehicul Catalin1991 Catalin1991 Buna ziua! Intentionez sa cumpar un autoturism de la o persoana aflata in strainatate. Autovehiculul este inregistrat in Romania. Masina imi va fi livrata de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare romania Radu64 Radu64 Buna ziua, posed o masina inmatriculata in Bulgaria,am trecut fara probleme R.AR. Iasi, am inscris-o in financiar, am fisa de inmatriculare stampilata de ... (vezi toată discuția)